Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. április 9. 10:08

A Szerelmes Shakespeare nyáron a Dóm téri csillagok alatt komédiázik

Petrik Andrea lesz Nagy Sándor múzsája a Dóm téren. Pazar szereposztással érkezik júliusban a szabadtérire a Madách Színház produkciója, a Szerelmes Shakespeare.

Hirdetés

Az ifjú drámaóriás szerelmi és írói kalandjait bemutató romantikus komédiában olyan nagyszerű művészek játszanak még, mint Csákányi Eszter, Pál András, Zöld Csaba, Szerednyey Béla és Sáfár Mónika.

A Szegedi Szabadtéri Játékok Shakespeare-sorozatához idén egy különleges darab érkezik július 12-én: a Szerelmes Shakespeare romantikus komédia egy egészen más módon mutatja meg a közönségnek a halhatatlan szerző alakját.

Az Oscar-díjas forgatókönyvírók Shakespeare nem túl információgazdag életrajzát fantáziával pótolták ki, így született meg a Rómeó és Júliát ihlető szerelem története, amelynek színpadi verzióját Szirtes Tamás rendezésében láthatják a Dóm téren.

Mostantól pedig a virágzó angol reneszánszba repítő produkció szabadtérire érkező szereposztása sem titok többé.

Petrik Andreának, vagyis a szép Violának hozzá kell mennie Lord Wessexhez, akit Pál András alakít (fotó: Mohos Angéla / Madách Színház)

A fiatal Will Shakespeare, vagyis Nagy Sándor alkotói válsággal küzd: szorult helyzetéből Petrik Andrea, vagyis a szép Viola segíti ki. Will beleszeret, minden nehézség ellenére: nem zavarja, hogy Erzsébet királynő, Csákányi Eszter karaktere parancsára Violának hozzá kell mennie Lord Wessexhez, akit Pál András alakít.

Will az írói lendületét is garantáló szenvedélyért megannyi kalandba keveredik: a Vízkereszt személycseréit idéző álöltözetek, elcserélt üzenetek, célt tévesztett vágyak, hangos, sőt féltékeny csörteváltások követik egymást.

A Madách Színház nagyszabású produkcióját július 12-én és 13-án mutatják be a Dóm téren.

Az Erzsébet-kort idéző, gazdag látványvilágban – Rózsa István díszlet- és Rományi Nóra jelmeztervező munkája – pergő gyorsasággal követik egymást az események.

Nemcsak a fiatal drámaírót ismerjük meg, hanem lenyűgöző életterét, a színházat is: Szerednyey Béla Henslowe-t, a színháztulajdonost alakítja, Zöld Csaba a főhős pályatársát, Marlowe-t játssza. Ned Alleynt, a Shakespeare-korabeli színház egyik sztárjának alakját Nagy Balázs kelti életre, Burbage-t, a Globe leghíresebb színészeinek egyikét pedig Magyar Attila alakítja.

Veress Zsuzsanna, Csákányi Eszter és Váradi Éva a Madách Színház előadásában

Marc Norman és Tom Stoppard szerzőpáros munkáját, a Szerelmes Shakespeare című film Oscar-díjas forgatókönyvét Lee Hall alkalmazta színpadra, Szirtes Tamás rendezésében pedig Szabó T. Anna fordítása hangzik el.

A Rómeó és Júliát ihlető szerelem történetét átszövi Gulyás Levente zenéje, a közönség még a szabadtériről hazafelé menet is dúdolhatja a reneszánsz dallamokat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 2019-es évad Szegedi Szabadtéri Játékok színház
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés