Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. április 9. 09:12

Öt hét alatt háromszáz programot kínál idén az Egyetemi Tavasz

Öt hét alatt nyolcvan helyszínen csaknem háromszáz tudományos, ismeretterjesztő, kulturális, sport- és szórakoztató programra várják csütörtöktől az érdeklődőket az Egyetemi tavasz rendezvénysorozatán.

Hirdetés

A rendezvények nyitottak és többnyire ingyenesen látogathatók minden érdeklődő számára.

A fesztivál kezdete hagyományosan a költészet napjára, április 11-re esik.

A Dugonics téren a szegedi egyetem két egykori diákjára, József Attilára – akinek szobra itt áll – és Radnóti Miklósra emlékeznek csütörtökön délután 2 órától a költőlegendák verseivel.

A programsorozat hivatalos megnyitóját este 6 órától rendezik meg, ekkortól az egyetemi fotópályázat legjobb képeiből láthatnak válogatást az érdeklődők az SZTE Rektori Épületének átriumában.

Az egyetem kulturális irodája által szervezett tavaszi és őszi fesztivál visszatérő és közkedvelt programja, a Vers délben sorozat is csütörtökön indul.

Az érdeklődők minden hétköznap egy-egy költeményt hallgathatnak meg a déli harangszó után Dugonics téren, a Szent-Györgyi szobornál.

A kulturális és sportesemények, kari napok, tematikus séták, tudománynépszerűsítő programok és konferenciák mellett a zene sem hiányozhat a programok közül. A Fonó Klub Szeged vendége lesz a Meszecsinka zenekar, majd Kollár-Klemencz László, az egyetemen koncertezik az ötvenéves Kaláka együttes, a Nemzetközi Gitárfesztivál keretében elismert sztárokat és fiatal tehetségeket hallhat a közönség.

A rendezvénysorozat részeként április végén tartják a IV. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót. Ekkor nemcsak a hazai egyetemi színjátszás javát láthatják a nézők, hanem szakmai beszélgetések, tréningek és koncertek részesei is lehetnek.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Egyetemi Tavasz program SZTE
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés