Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 9. 06:00 Forrás: Szeged Televízió – Rácz Csaba

Egy gerenda miatt három hónapig terelnek a Bertalan hídon

A hétfőn megkezdett felújítási munkák során egy majdnem 30 méteres vasbeton tartóelemet cserélnek ki, emiatt van szükség a forgalomkorlátozásra. A híd egyébként kiváló állapotban van, pedig idén lesz 40 éves.

Hirdetés

A két évvel ezelőtti fővizsgálatnál derült ki, hogy a Bertalan híd egyik gerendáját ki kell cserélni. A vasbeton szerkezet elkezdett mállani, és bár balesetveszélyt nem jelent, a szakemberek jobbnak látták, ha megelőzik a komolyabb bajt. A Magyar Közút most saját forrásból, 61 millió forintért végezteti el a szerkezeti elem cseréjét.

„A szélső gerendát ki kell emelni a helyéről, emiatt a járdát, a korlátot és a szélső sávból egy méter szélességű részt teljesen el kell bontani. A határidő június harmincadika a kivitelező számára”

– mondta a Szeged Televíziónak Bálint Ákos, a Magyar Közút szegedi mérnökségvezetője.

Elmondta azt is, hogy a munkálatok idejére a szegedi irányba tartó oldalon a szélső forgalmi sávot mintegy ötven méteres szakaszon lezárják, így a forgalom egy sávon haladhat majd és egy harmincas sebességkorlátozó táblát is kihelyeznek. De nem csak az autósokat érinti a beavatkozás.

„A járda elbontása miatt a két érintett közeli lépcsőnél a járdát lezárjuk, gyalogosközlekedés a túloldalon feliratú táblákat helyezünk ki. De tájékoztatjuk a gyalogosokat már a híd mindkét végén erről a változásról, illetve lent a lépcsők alsó végénél is. A kerékpárosok hivatalosan soha nem közlekedhettek a járdákon, ez csak kimondottan gyalogjárda”

– nyilatkozta a szakember a tévének.

Bálint Ákos szerint az egyetlen gerenda kivételével a negyvenéves híd kitűnő műszaki állapotban van, azon balesetveszély-mentesen lehet közlekedni. Az ominózus gerenda cseréjét azért is akarták minél előbb megoldani, mert a tervek szerint a szegedi önkormányzat 2020-ban megkezdi a Belvárosi híd felújítását, ami teljes zárással jár majd. Így szeretnék, hogy annak munkálatai alatt a Bertalan híd teljes kapacitással működhessen majd.

Videónk is van! A Szeged Televízió riportját itt meg is nézheti!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autó Bertalan híd bicikli felújítás forgalomkorlátozás gyalogos híd kerékpár közlekedés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés