Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Újabb sajtópert bukott az origo: a központi fake news gyár a helyi Fidesz által is megszavazott program kapcsán írt hazugságokat
Szegeden 2019. április 8. 18:53

Újabb sajtópert bukott az origo: a központi fake news gyár a helyi Fidesz által is megszavazott program kapcsán írt hazugságokat

Főoldalon, legfelül vezető hírként, hétköznap, legalább 12–17 órán át kinn kell lennie a helyreigazításnak. Leginkább ebbe voltak belehalva az origónál.

Hirdetés

Tavaly június 11-én és 13-án jelentek meg elképesztő hazugságok az origón Szegeddel és Botka László polgármesterrel kapcsolatosan: előbb „Lebukott Botka László: Szegeden már készülnek a migránsok betelepítésére”, majd „Újabb bizonyíték: Botkáék migránsok betelepítését tervezik” címmel jelentettek meg ostobaságokat. Egy, a kormány által társfinanszírozott YOUMIG elnevezésű uniós projekt részeként, a Központi Statisztika Hivatal vezetésével és felkérése alapján megvalósuló programról sikerült azt írni két cikkben is, hogy migránsok betelepítésére készül a polgármester. Külön pikánssá teszi a történetet, hogy a YOUMIG-programhoz való csatlakozásról Szeged közgyűlése is tárgyalt 2015. november 20. napján, és 29-ből 28 igen szavazattal, a fideszes képviselők egyöntetű támogatásával hagyta jóvá a projektet.

Az origó tehát másodfokon, jogerősen is bukott – nem mellesleg ez lassan a huszadik bukott sajtóperük volt Botka László ellen – és a jelképes 100 ezer forintos perköltségen túl helyreigazításokat is meg kell jelentetniük.

Ki kell rakniuk a címoldalra,
felülre kell kitenniük, vezető hírbe,
legalább 12–17 órán át kinn kell lennie a helyreigazításnak.

Jól jelzi a fake news gyár hozzáállását, hogy leginkább ebbe voltak belehalva, ők ugyanis azt gondolták, az eredeti cikkhez befrissítik a helyreigazítást, és azzal le is tudják az egészet. A tárgyaláson Botka Lászlót képviselő Litresits András ügyvédtől megtudtuk, a vezető bíró az origónak ennél a „megoldási javaslatánál” megjegyezte, szinte látja maga előtt azt az olvasót, aki veszi a fáradságot, és leellenőrzi, hogy egy évvel ezelőtt igaz cikkeket olvasott-e az oldalon, és megnézni, nincs-e esetleg helyreigazítva valamelyik.

Ki kell tehát tenni a helyreigazítást „előre, jól látható helyre”. Aznap legalább fél napon át eggyel kevesebb brüsszelezős/sorosozós szöveg lesz az origón nyitóképernyőjén.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László fake news helyreigazítás ítélet origo per
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés