Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 8. 14:40

Ezernél is több cölöpön áll majd az új uszoda

Képriport
1300 cölöp biztosítja majd az új uszoda alapját. Ezek 80 százaléka már a földben van, a többit is folyamatosan rakják le. Az építési munka megfelelő ütemben halad, hamarosan elkezdi a betonozást a kivitelező.

Hirdetés

Tavaly augusztusban rakták le az új városi sportuszoda alapkövét. A kivitelező szinte azonnal elkezdte a munkát. Az új létesítmény alapját már kiásták, több mint 50 ezer köbméter földet termeltek ki. Ennek nagy része a tápéi csatornázáshoz került, ott hasznosították.

Jelenleg az alapokat biztosító beton oszlopokat rakják le, az 1300 darabból már közel 1000 már a földbe is került. A cölöpök 10-15 méter mélyen nyúlnak a talajba, ezzel adva egy biztos alapot a létesítménynek.

Elkészítésükhöz több mint 2 ezer köbméter betont használtak fel. „Kiszorításos technikával dolgozik a kivitelező – mondta Csanádi Zoltán, a városi beruházásokat koordináló Szeged Pólus Kft. igazgatója – ez azt jelenti, hogy amikor eléri a megfelelő mélységet a fúrófej, elkezdik kihúzni, közben betont nyomnak a lyukba. Amikor megtelik, belerakják a vasalást, ezzel is megerősítve az oszlopot.”

Miután valamennyi oszlop a helyén van, rákerülnek az oszlopfejek, majd kezdődhet a betonozás. Ezt követően kezd majd kiemelkedni az épület a földből.

Az Etelka soron felépülő fedett uszoda nettó alapterülete több mint 13 ezer négyzetméter lesz, nem csupán a versenyúszásra, hanem a szabadidő eltöltésére is lehetőséget nyújt majd. Közel 1200 főt befogadó lelátója lesz a létesítménynek, és az úszómedencék mellett konditermek is a vendégek rendelkezésére állnak. A négyszintes létesítményhez egy körülbelül 300 személyautó befogadására képes parkoló is épül.

Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Csanádi Zoltán Etelka sor új fedett uszoda uszoda
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés