Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. február 27. 09:35

Helyi kézművesek válnak világhírűvé

Mindannyian hallottunk már a vajdasági hagyományőrző kézművesekről.  Még a modern technológia korában is számos szerb és magyar mesterember igyekszik megőrizni a régi mesterségeket és a családi hagyományokat. Az ősi gyártási eljárásokat és technikákat viszik tovább kisebb üzemekben, házikókban vagy padlásterekben.

Hirdetés

Néhány embernek megadatott a szerencse, hogy utazásai során megtalálja ezeket a mesterembereket és termékeiket a különböző városok helyi piacain vagy akár saját kis üzleteikben. Azok számára, akiknek mindez nem adatott meg, ám rajonganak az ősi mesterségekért és termékekért jó hírünk van, ugyanis egy projektnek köszönhetően számos ilyen termék érhető el az interneten, ide kattintva

Egy előző projekt bővítéseként, amelyet számos kutatás, párbeszéd és együttműködés előzött meg, létrejött a Marinka márka, a helyi kézműveseket egy társadalmi vállalkozásba tömörítve.

A projekt keretében számos workshopot tartottak a szervezők a kézműveseknek a termékfejlesztéstől kezdve a piaci elérési stratégiákig. Mind helyi lakosokat, mind szakmabelieket bevontak az egyes fejlesztési fázisokba, amellyel egy professzionálisan felépített, ám mégis hagyományőrző márkát alkottak meg.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!


Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés