Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Nehéznek tűnt, de nem volt az, spóroltak a kékek: MOL-Pick Szeged–Balatonfüred 33–26 (16–13)
Ziccer 2019. április 6. 16:40

Nehéznek tűnt, de nem volt az, spóroltak a kékek: MOL-Pick Szeged–Balatonfüred 33–26 (16–13)

Ott van a Magyar Kupa döntőjében a MOL-Pick Szeged. A srácok pihentek a találkozó alatt is, amennyit csak tudtak, hiszen pont egy meccsnyivel kevesebb időt tudnak regenerálódással tölteni, mint a holnapi ellenfél Veszprém.

MOL-Pick Szeged–Balatonfüred 33–26 (16–13)
Férfi kézilabda Magyar Kupa, második elődöntő, Debrecen, Főnix csarnok. Vezette: Hargitai, Markó.
MOL-Pick Szeged: Šego – Pedro 4, Maqueda 1, Cañellas 4, Bánhidi 3, Bodó 4, Šunajko 1. Csere: Alilovic (kapus), Blazevič, Sigurmannsson 4/1, Kašpárek 1, Bombač 2, Gaber 3, Henigman, Balogh 6/1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Balatonfüred: Fazekas – Hornyák 2, Kemény 1, Topics 4, Ferreirra, Szita 5, Bóka 3. Csere: Bősz (kapus), Szöllősi B. 3, Máthé 4/2, Szemjonov 2, Németh 1, Déber 1, Orbán, Szöllősi O. Vezetőedző: Csoknyai István.
Kiállítások: 8, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 4/2, illetve 2/2.

„Pick lighttal” kezdett JCP: Šunajko és Pedro volt a két szélső, ez azért ritkaság. Az első gól Bodóé volt tizenegy méterről, majd Máté és Topic következett. Cañellas, lőtte Fazék dereka mellé az egyenlítő gólt, majd újra Bodó – legkedvencebb sportos kifejezésemet ellőve, csak átvitt értelemben: a Kígyó térről. Sigurmannsson első hetesét védte Fazekas, de szerencsére hozzá pattant vissza a labda, így egyenlíthetett, 4–4. Tapadt a Balatonfüred, de azt is pihenni akar a Pick, a körülményekhez képest. A már említett „light” szélsők vették vissza a vezetést Šunajko és Pedro vette vissza a vezetést, és lett 7–6. Nem tudtunk sehogy sem elszakadni, pedig volt esély 9–8-nál is, de Cañellas Fazekasba lőtte. Másodjára viszont sikerült, 11–9-re elléptünk Kašparek rakétájával, majd Bodó látta be, fölösleges passzolni, fölugrik, lő, kész, így lett 12–9. A félidő utolsó tíz perce a kékeké volt, Gaber góljaival lett 14–10, a szünetre 16–13-mal ment be a Szeged.

Két technikai hibával indult a második félidő: előbb Szemjonovnál dadogott a labda, majd Cañellas belemenése miatt csóváltuk a fejünket, nem sokáig: Balogh adta föl kínaira Pedrónak, aki a levegőben még kezet is cserélt, és a jobbal, ballal lőtt gólt. Ennek a félidőnek az eleje is a Balatonfüredé volt, ez azt jelentette, két gólokra mindig megközelítették a Szegedet, de innen nem tudtak egyre váltani. Šego remekelt, és a füredi üres kapus játékot először Sigurmannsson büntette, olyannyira, hogy 22–17-re elhúzott a Pick, eddig tartott a 7-6 elleni balatoni támadássorozat. A félidő második felére még inkább igaz volt, ami korábban is látszódott: pihenni, nem megsérülni, hogy minél több erő, energia maradjon vasárnapra. Jött Alilovic is, és jött a hetes vonalra Balogh is, 28–24, majd rögtön megint gólt lőtt Alilovic első védése után, 29–24. Gaber gólja a legnagyobb különbséget jelentette, 30–24. A vége örömjáték lett, Pedro kétszer egymás után kínaiból lőtt gólt.

Juan Carlos Pastor: – A második félidei jó védekezéssel dőlt el a találkozó. Az első félidőben még nagyon a holnapi meccsel törődtünk. De ez érthető is, hiszen szeretnénk megnyerni a kupát. Nagyon nehéz meccs vár ránk vasárnap.

A másik elődöntőben

Telekom Veszprém–RotaChrom Dabas 38–16 (16–6)

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda magyar kupa MOL-Pick Szeged