Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. április 5. 11:33 Forrás: pickhandball.hu

A cél, hogy a kupa is Szegedre kerüljön

A hétvégén Debrecenben rendezik a férfi kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A két nagy rivális a Szeged és a Veszprém csak a döntőben találkozhat. Oda a MOL-Pick Szegednek a Balatonfüred legyőzésével vezet az út.

Hirdetés

A Magyar Kupáért először 1951-ben küzdöttek a csapatok, akkor a BP. Dózsa hódította el a serleget a VM Közért legyőzésével. A szegedi játékosok először 1977-ben emelhették a magasba a kupát. Azóta a csapat még 5 alkalommal diadalmaskodott a döntőben, utoljára 11 éve, 2008-ban. A Magyar Kupát legtöbbször a Veszprém hódította el, 27 alkalommal, az utóbbi 10 évben csak ők örülhettek.

Debrecen idén negyedik alkalommal ad otthon a Magyar Kupa fináléjának, először 2016-ban rendeztek a cívis városban négyes döntőt.

A helyszín eddig nem hozott szerencsét a Szegednek, 2016-ban hetesekkel veszített a csapat a Veszprém ellen, 27–26-ra kapott ki. Egy év múlva egy időntúli büntetővel bukott el a Szeged, 23–22-re kapott ki. Tavaly 23–21-re nyert az ősi ellenfél a Tisza-parti gárda ellen.

Most mindenki abban bízik, hogy megtörik a rossz sorozat és végre újra Szegedre kerül a kupa. Az előjelek biztatóak, de az biztos, hogy a Veszprém nem adja könnyen a bőrét.

A Mol-Pick Szegednek a döntőbe jutásért a Balatonfüredet kell legyőznie, ezt a mérkőzést szombaton 15.15-kor rendezik.

A Veszprém a Dabassal csatázik majd. A két mérkőzés győztesei pedig vasárnap 16 órakor kezdődő döntőben találkoznak majd.

Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását is! Kinn jártak az utolsó gyakorlások egyikén.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Balatonfüredi KSE Debrecen férfi kézilabda kézilabda magyar kupa MOL-Pick Szeged Veszprém
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés