Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Női kézilabda Eb-selejtező: könnyűnek tűnő csoportba került a magyar válogatott
Ziccer 2019. április 4. 20:13 Forrás: MTI

Női kézilabda Eb-selejtező: könnyűnek tűnő csoportba került a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott Montenegró, Olaszország és Litvánia csapatával találkozik a jövő decemberi, norvég–dán közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezőjének 2. csoportjában.

Hirdetés
Hirdetés

A magyar csapatot a második kalapból sorsolták csütörtökön Koppenhágában, a negyedikből kapta a litvánokat, a harmadikból az olaszokat, az elsőből pedig Montenegrót. Az olaszokkal és a litvánokkal eddig egyaránt négyszer találkozott a magyar válogatott, és minden alkalommal győzött, Montenegró ellen pedig négy siker és három vereség a mérleg. A legutóbbi, decemberi Európa-bajnokságot a házigazda franciák nyerték, a magyarok hetedikként zártak.

A kvalifikáció első mérkőzéseit szeptember utolsó hetében játsszák, a sorozat jövő májusban zárul. Mind a hét csoportban négy csapat szerepel, és mindegyikből az első két helyezett jut ki a 2020. december 3. és 20. között esedékes tornára, amelyet Herningben, Stavangerben, Trondheimben és Oslóban rendeznek.

A norvég és a dán válogatott a rendező jogán automatikusan tagja a tizenhatos mezőnynek. A magyar szövetség honlapján Kim Rasmussen szövetségi kapitány leszögezte, ki kell vívni az Európa-bajnoki részvételt, és hozzátette, hogy elégedett a sorsolással.

– A negyedik kalapból Litvániánál gyengébb és erősebb riválist is kaphattunk volna, ám ezeket a válogatottakat le kell győznünk. A harmadik kalapból a mi szempontunkból kifejezetten szerencsésnek tartom, hogy Olaszország lett az ellenfelünk – magyarázta a dán edző.

Rasmussen erős csapatnak nevezte Montenegrót, amely ellen játszani fizikális kihívást is jelent, de hangsúlyozta, hogy a jövő márciusban sorra kerülő két mérkőzés a válogatott egy hosszabb időszakának része, hiszen akkor lesznek az olimpiai selejtezőtornák is.

A selejtező játéknapjai, és a magyarok programja

1. forduló (2019. szeptember 25-26.): Magyarország–Litvánia
2. forduló (2019. szeptember 28-29.): Olaszország–Magyarország
3. forduló (2020. március 25-26.): Magyarország–Montenegró
4. forduló (2020. március 27-28.): Montenegró–Magyarország
5. forduló (2020. május 27-28.): Litvánia–Magyarország
6. forduló (2020. május 31.): Magyarország–Olaszország

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kézilabda Kim Rasmussen női kézilabda-válogatott