Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • 112 ezer forinttal kap többet Habony Szegedre telepített embere az egyetemen a professzori „csúcsfizetésnél”
Szegeden 2019. április 4. 15:42

112 ezer forinttal kap többet Habony Szegedre telepített embere az egyetemen a professzori „csúcsfizetésnél”

Több tanszéken, intézetnél létszámstop és megszorítások vannak, keretgazdálkodást vezettek be, az elbocsátások sem kizártak, a külsős óraadók óradíja pedig bruttó 2500 forint. Az egyetemnek egyelőre nincs is elfogadott költségvetése sem. Ehhez képest Kobza Miklós 700 ezer forintot tesz el havonta.

Hirdetés

A fontos dolgokra mindig van pénz. Ilyen az egyetem országos és nemzetközi imázsának az erősítése valamint a jövő évi hallgatói toborzási folyamatokban való közreműködés. Ezért a munkáért Kobza Miklós

több mint 112 ezer forinttal kap többet

mint a legelismertebb professzorok. Az ő „csúcsfizetésük” ugyanis bruttó 587 664 forint. Erről Barát Erzsébet, a Szegedi Tudományegyetem Angol-Amerikai Intézet Angol Tanszékének docense beszélt a hvg-nek. A lapnak ezt is mondta: „egy docens alig több mint a felét kapja (a professzori fizetésnek – a szerk.), addig egy adjunktus még a felét sem viszi haza a »közkapcsolatokkal« megbízott Kobza Miklós fizetésének.”

Kobza Miklós alkalmazása azért is érdekes, mert az egyetemen van egy egész igazgatóság erre a feladatra:

SZTE Közkapcsolati Igazgatóság

A nyilvános egyetemi telefonkönyv huszonhat egyetemi dolgozót sorol föl, persze jó páran nem azzal foglalkoznak itt, ami állítólag Kobzának a munkája, ám biztosak vagyunk abban, vannak köztük olyan tehetséges és Kobza Miklóshoz képest mindenképpen alulfizetett munkatársak, akik el tudnák, el tudják végezni mindazt, amit Habony Árpád embere csinál (állítólag).

A hvg arról is ír

„létszámstop is van már évek óta, legalábbis a nyugdíjba vonulók helyét nem lehet automatikusan feltölteni, így vannak tanszékek, ahol »elöregedett« az oktatói gárda, a fiatalok, akik PhD-s státuszban vártak a sorukra, sorra adják fel, és látva azt, hogy a bekerülésnek esély sincs, továbbállnak. Hasonló a helyzet a nem oktatói állománynál, aki teheti, inkább választja a titkárnői asztal helyett a boltban a pénztárgépet, magasabb fizetésért. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének egyik képviselője szerint nonszensz, hogy oktatók számára megalázó helyzetet teremtettek azzal, hogy marketingfeladatokra, dupla fizetéssel hoztak az intézményhez valakit, ráadásul, hogy maga az érintett is elismerte: politikai feladatokat is teljesít, igaz, állítása szerint az egyetem falain kívül.”

Nyitóképünk képernyőmentés az Echo TV YouTube-csatornájára föltöltött egyik műsorból.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fizetés Kobza Miklós Szegedi Tudományegyetem SZTE
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés