Hirdetés
Szegeden 2019. április 4. 13:59

Jó hírünk a világban: a minőségi angol sajtó odavan Szegedért

Rajong a The Independent szerzője Szegedért – megértjük.

Hogy mennyire rajtaragadt Szegeden a Napfény városa – minek is nevezzem hirtelen – becenév/szinonima/jelzős szerkezet jól jelzi, hogy már angolul is így hivatkoznak rá: City of Sunshine. Ebből a napfényből ajánl Alia Akkam Szegeden szállodát, éttermet, kávézót, szórakozóhelyet, látnivalót a The Independent olvasóinak, sőt, azt is leírja, lehet vonattal is jönni Budapestről, de minek: jellemzően az Acélsas mellől (Üllői út, Fradi-pálya) indulnak az Oszkár-autók Szegedre, amelyekkel még gyorsabban, és olcsóbban el lehet hozzánk jutni, mint vaskeréken.

A szerző egyik kedvence a Szent István téri víztorony, megjegyzi azt is, a belváros annyira – legyen itt tükörfordítás, mert jól hangzik – kompakt, egyben van, hogy bőven megéri sétálni benne, és azt is dicséri, amit sokszor sokan nem nagyon szoktak: a tömegközlekedést: a villamos-, troli- és autóbuszvonalak hálóját.

Néhány mondatban kitért a 140 évvel ezelőtti nagyárvízre, majd a Dómot és az Anna-vizet dicséri, hogy aztán szállodákat, éttermeket ajánljon.

Angliában ennek a The Independent-cikknek a hatására néhány ezren most egy kicsit (jobban) szeretnek minket, jobban érdekeljük őket. Örüljünk hát mi is jó hírünknek a világban!

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gasztronómia turizmus