Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. április 4. 09:42

Szeged utcáit ismét fotózzák a Google autói: frissítik a Street View szolgáltatást

A Google autói szerdától újra elindultak hét magyar nagyvárosban – köztük Szegeden is –, hogy a Street View, azaz az utcakép szolgáltatást frissítsék. A fotók kezdetben egy hátizsákos trekker, majd később egy autó segítségével készülnek. Ha találkozik velük, ne felejtsen el integetni.

Hirdetés

Boros Botond, a Google Magyarország marketingvezetője szerdán egy sajtóbeszélgetésen jelentette be Budapesten, hogy a világcég ismét frissíti az alkalmazását.

Hozzátette: Budapest, Székesfehérvár, Győr, Pécs, Szeged, Miskolc és Debrecen teljes utcahálózatát feltérképezik május végéig.

Az alkalmazás 2013 óta működik Magyarországon, azóta többször frissítették, legutóbb tavaly.

A Google-térképnek a világon már mintegy egymilliárd felhasználója van, napi szinten 25 millióan használják, a világ több mint 190 országában elérhető.

Az utcakép szolgáltatás 88 országban érhető el. Önkéntesen segítik az adatok frissítését és javítását a helyi idegenvezetők, akik 95 millióan vannak világszerte.

A Google kiemelt figyelmet fordít a személyes adatok védelmére, az utcaképek elkészítésekor. A képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arcot és rendszámot automatikusan elhomályosítják.

A fotók kezdetben trekker, majd később egy autó segítségével készülnek. A trekker egy hátizsák formájú, több mint 18 kilogramm súlyú berendezés, amelyre fényképezőgép-rendszert telepítettek. Az ezen található 15 lencse 2 és fél másodpercenként rögzít képeket.

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fényképek Google Google Street View

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés