Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 3. 13:25

Trolikat ábrázoló képeket vár a közlekedési társaság

Negyven éve indult Szegeden a trolibusz közlekedés. A Szegedi Közlekedési Társaság az évforduló apropóján olyan képeket vár, amelyen különféle régi trolibuszok szerepelnek.

Hirdetés

Budapest után, az első vidéki nagyvárosként Szegeden indult el a trolibusz közlekedés. 1979. április 29-én szállított először utasokat az első járat.

A forgalom az 5-ös vonalon indult meg és 9 troli állt szolgálatba.

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója elmondta, nagyon sok olyan fotó van a birtokukban, amelyen villamosok szerepelnek, azonban trolibuszos kevés akad. Éppen ezért a szegediek segítségét kérik, jelentkezzenek, akiknek birtokukban van az elmúlt 40 évből olyan fotó, amelyiken trolibusz látható. Az igazgató kiemelte, szeretnének egy olyan virtuális archívumot felállítani, amely bemutatja az elmúlt négy évtized szegedi trolibusz közlekedését. A képeket e-mailban is el lehet küldeni, de ha valaki beviszi a fotót az ügyfélszolgálati irodába, ott digitalizálják. A napokban már több kép is érkezett a 70-es évekből. – tette hozzá.

Majó-Petri Zoltán elmondta, a beküldött képeket egy kiállításon szeretnék bemutatni május 11-én, a közlekedési kultúra napján, a trolicsarnokban.  

Fotó: fortepan.hu. (A képen egy budapesti troli látható 1980-ból)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fényképek Majó-Petri Zoltán Szegedi Közlekedési Kft. trolibusz
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés