Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. április 3. 09:29

Újabb tizenöt bérlakás felújítása kezdődhet meg

Folytatódik a szegedi szociális bérlakás program, ugyanis az IKV Zrt. újabb 15 üresen álló ingatlan felújítását kezdheti meg. A szerda reggel ülésező pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság egy városi évfordulóhoz kapcsolódó rendezvény költségeiről is döntött.

Hirdetés

Interaktív kiállítás mutatja majd be a Klauzál téren a szabad királyi városi rangot 300 éve elnyert Szeged történetét. A tárlathoz szükséges eszközöket a Móra Ferenc Múzeum biztosítja. Szeged királyi város rangra emelésének évfordulója alkalmából látványos bemutatóval igyekszik az önkormányzat megismertetni e történelmi esemény hátterét a város polgáraival, ezért döntött a nettó 15 millió forintból megvalósuló kiállítás megrendezése mellett.

A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság emellett újabb 15 önkormányzati bérlakás felújításáról is döntött. A kivitelezés költsége nettó 40 millió forint. A lakások többsége a Székely sor 21. szám alatti épületben van, de 3-3 lakást a Hajlat és a Kereszttöltés utcákban is felújítanak, egy bérlakás pedig a Becsei utcában található. A mostani felújítás része a szegedi szociális bérlakás programnak, melynek keretében évente több száz önkormányzati tulajdonú lakást újítanak fel, majd pályáztatnak meg. A nyílt pályázaton pontszámok alapján döntik el, kik kapják meg ezeknek a bérleti jogát.   

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás felújítás Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés