Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. április 2. 17:43 Forrás: MTI

Puskás Aréna: egyelőre jól állnak

Ütemszerűen és költségemelkedés nélkül halad a jelenleg már szerkezetkész Puskás Aréna építése, amelynek a Magyar Labdarúgás Napjára, azaz november 25-ére kell üzemkésznek lennie.

Hirdetés

Katalin napja, azért lett fociünnep, mert

„győzelmet arattunk a kapitalistákon!”

azaz Hidegkuti (3), Puskás (2), Bozsik, illetve Sewell, Mortensen, Ramsey

(a gólok sorrendjében: Hidegkuti, Sewell, Hidegkuti, Puskás, Puskás, Mortensen, Bozsik, Hidegkuti, Ramsey)

„Büszke most a magyar, zengik a világon: 4:2 a félidőben, a végén 6:3!”

(Figyelem, akkor 1953. november 25-én még így kellett írni az eredményt a labdarúgásban, nem nagykötőjellel)

Szóval ezen a napon volt az évszázad mérkőzése, a híres győzelem Londonban.

És akkor most jöjjön az MTI:

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a keddi stadionbejáráson kijelentette, amennyiben a határidő előtt, már november 15-ére elkészül a létesítmény, akkor válogatott mérkőzéssel, ellenkező esetben kettős rangadóval avatják fel a stadiont.

– Már csak az MLSZ-en múlik a szerződés aláírása. Arra várunk, hogy az építtető írásban vállalja-e a november 15-i határidőt, ez a napokban eldőlhet – mondta az MTI érdeklődésére arra a kérdésre, hogy melyik nemzeti együttes lenne a magyar válogatott ellenfele a megnyitón.

(fotók: MTI/Illyés Tibor)

Csányi Sándor kijelentette, ma már nyugodtan szemléli az építkezést az európai szövetség, de súlyos volt a helyzet, amikor 2017-ben elvették Brüsszeltől a 2020-as Eb társrendező szerepét, mert a Puskás Aréna is komoly csúszásban volt, amit viszont mostanra behoztak.

– A stadion biztosan betölti szerepét a négy Eb-mérkőzéssel. Reméljük, a magyar válogatott is betölti az Eb-részvétellel – mondta a sportvezető, aki a sportág hazai helyzetéről is szót ejtett: sikerként értékelte a tömegesítést és az infrastruktúra javítását, elmaradásként pedig a 6–14 év közötti futballisták képzését említette. – Néhány éven belül lesz nemzetközi döntő a stadionban, amely ha bizonyít, akkor Bajnokok Ligája-döntő is lesz – fogalmazott.

A jövő évi Eb-n, melyet rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában rendeznek, a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. Amennyiben a magyar válogatott is résztvevő lesz, akkor legalább két találkozóját hazai pályán játszhatja a csoportkörben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Budapest Csányi Sándor foci labdarúgás Magyar Labdarúgó Szövetség magyar labdarúgó-válogatott Puskás Aréna
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés