Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Atrocitás a Zöld Teraszban: a Párbeszéd és a Momentum feljelenti a Mi Hazánk Ifjait, akik feljelentik a szombati program szervezőit
Szegeden 2019. április 1. 12:57

Atrocitás a Zöld Teraszban: a Párbeszéd és a Momentum feljelenti a Mi Hazánk Ifjait, akik feljelentik a szombati program szervezőit

Kovács Tamás a Párbeszédtől és Mihalik Edvin a Momentum egyúttal azt is kérte Bartók Csaba, B. Nagy László és Lázár János fideszes politikusoktól, hogy határolódjanak el a szombati rendzavarástól.

Hirdetés
Hirdetés

Mihálik Edvin nyílt levele

 

Korábban írtuk:

Büntető és szabálysértési feljelentést tesz a Párbeszéd és a Momentum is, mert a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezetének aktivistái félbeszakítottak egy szegedi LMBTQ-rendezvényt szombaton. Kovács Tamás, a Párbeszéd helyi elnöke közölte, „a Fidesz kedvenc ellenzéki csoportosulásának” ifjúsági szervezete megzavarta a szombati eseményt – erről mi is beszámoltunk.

Kovács Tamás megjegyezte, az eset nem egyedi, mivel az LMBTQ-csoportot korábban kitiltották az uniós támogatással fenntartott szegedi Új Nemzedék Központból. A párbeszéd helyi elnöke éppen ezért felkérte a Fidesz megyei politikusai közül Bartók Csabát, a párt szegedi elnökét, B. Nagy Lászlót, a párt szegedi országgyűlési képviselőjét, valamint Lázár János korábbi minisztert, miniszterelnöki és kormánybiztost, Hódmezővásárhely és Makó országgyűlési képviselőjét, hogy ítéljék el a történteket.

– Ebből lehetne csak látni, hogy a kormánypárt az ilyen szélsőséges nézetek mellett áll vagy elhatárolódik tőlük. A szombati garázda cselekmény miatt büntető és szabálysértési feljelentést tesznek – mondta Kovács.

(fotók: Szabó Luca)

Mihalik Edvin, a Momentum szegedi elnöke kijelentette, nem hajlandó kimondani a szervezet nevét, amelynek tagjai azért lépnek fel erőszakosan, mert figyelmet szeretnének maguknak. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy bármilyen magyar embert azért fenyegetnek meg, mert felvállalja, hogyan éli meg mindennapjait.

– A félelem- és gyűlöletkeltés politikája áll szemben a fejlődés, szabadság és szolidaritás politikájával – mondta Mihálik, aki szintén a fideszes politikusok reagálást sürgette.

Két órával később ugyanott a Mi Hazánk mozgalom is sajtótájékoztatót tartott. Ezen Toroczkai László pártelnök elmondta, ők is feljelentést tesznek a szombaton történtek miatt. Toroczkai szerint pártja ifjúsági szervezetének tagjai csak a szólás- és véleménynyilvánítási szabadságukkal akartak élni, amikor fel kívántak szólalni a „homoszexuális propaganda” ellen. A szombati rendezvényt „álcivil” programnak nevezte Toroczkai, mert azon a Párbeszéd jelképei voltak láthatók.

Nézzék meg a sajtótájékoztatón készült videót! Toroczkai mellett párttársa, a Mi Hazánk Ifjai szervezet szegedi vezetője, Kovács György látható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Kovács Tamás Balázs LMBTQ Mi Hazánk Ifjai Mi Hazánk Mozgalom Mihálik Edvin Momentum Párbeszéd Toroczkai László Tóth Sándor Zöld Terasz Kovács György

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés