Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2019. március 30. 17:46

Újra papucshajók hasíthatnak a Tiszán

Képriport
Alig több mint tíz éve, 2008 májusában, 52 évesen egy versenyen, Olaszországban hunyt el Feil János, a szegedi motorcsónaksport legendás alakja. Az ő emlékének adózna az a verseny, amely visszahozná ezt a látványos sportot a városba.

Hirdetés
Hirdetés

Versenymotorcsónakokat láthatnak azok, akik az Árkád legalsó szintjén járnak a napokban. Mindezzel a szakszövetség szeretné jelezni, rövidesen visszatérhetnek ezek a versenygépek a Tiszára.

– Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk az önkormányzattal annak érdekében, hogy 2020-ban három kategóriában világbajnoki futamokat rendezhessünk Szegeden – mondta Csákó Ferenc, a Magyar Motorcsónak Szövetség elnöke. Ezek az F125-ös, F250-es, valamint az F500-as hajók lennének. Az első két kategóriába az úgynevezett papucshajók tartoznak, amelyek az idősebb generációnak ismerősek lehetnek.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

A legutolsó szegedi versenyt ugyanis 2006-ban rendezték a városban, akkor a Tisza vizét hasították a versenyhajók, de korábban legendás versengések zajlottak a Maty-éren is. 1987-ben még világbajnokságot is rendeztek itt, ám a sport helyi mindenesének halálával meghiúsult a 2008-ban a Tiszára tervezett Európa-bajnoki futam. Bodor Péter, korábbi motorcsónak-világbajnok jól ismerte Feil Jánost, és emléke előtt is szeretne tisztelegni azzal, hogy mindent elkövet a versenyek visszatérése érdekében.

Az önkormányzattal már sok mindenben megállapodott a szövetség, így a tervek szerint a Belvárosi híd fölött, a Klinikák magasságában zajlanának a futamok, így a rakpartról több ezer néző kísérhetné figyelemmel a versenyt. A teljesen megújuló Partfürdő lenne a bázis, az ottani kempingben laknának a versenyzők, szerelők, illetve a hajókat is itt kötnék kit. Most a nemzetközi szövetséggel folynak az egyeztetések, hogy a májusban, a Szeged Napja eseményei közé illesztve felvegyék a versenyt a nemzetközi versenynaptárba.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Árkád Szeged Bevásárlóközpont Csákó Ferenc Magyar Motorcsónak Szövetség motorcsónak

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés