Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. március 29. 19:03

Ribizsár Péter az első gyémántkoszorús mester Szegeden

Képriport
Ötven éve kapta meg mesterlevelét Ribizsár Péter, aki azóta is műveli szakmáját, az autószerelést. A mestert a Szegedi Ipartestületben köszöntötték ebből az alkalomból. Botka László polgármester a város arany emlékérmét adta át az ünnepeltnek.

Hirdetés

Azok a kisiparosok, akik ötven éve dolgoznak szakmájukban, kiérdemlik a gyémántkoszorús mester címet. Szegeden ezt először a városban igen ismert és népszerű Ribizsár Péter autószerelő kapta meg. A mestert nemcsak a Szegedi Ipartestület, hanem Botka László polgármester is kitüntette, aki a város aranyérmét adta át neki.

Ribizsár Péter Szeged megbecsült és kiváló mesterembere – kezdte köszöntőjét Botka László, aki így folytatta a méltatást: „Egy közösség erejét a saját szakmájuk kiválóságai adják, akik becsülettel dolgoznak és odafigyelnek az utánpótlásnevelésre is, Ribizsár mester úrról elmondható, hogy ezt is megtette, hiszen nagyon sok fiatal szakembert segített a pályája kezdetén és emellett közösségteremtő és közösségépítő személye is a városnak”

Ribizsár Péter ötven évvel ezelőtt szerezte meg mesterlevelét, és ezt követően nyitotta meg autószerelő-műhelyét, amely azóta is működik. Az iparosok húsz év után kaphatnak ezüstkoszorús, harminc év után pedig aranykoszorús mesterdiplomát. Szegeden eddig soha senki nem érdemelte ki a gyémántfokozatot, Ribizsár Péter az első.

Gaszmann Tamás, a Szegedi Ipartestület elnöke köszönetét fejezte ki a mesternek, aki az elmúlt évtizedekben sokat segítette a Szegedi Ipartestület munkáját. Ő is kiemelte a fiatalokkal végzett munkáját Ribizsár Péternek. Ezt követően pedig átadta a gyémántkoszorús mester címet igazoló oklevelet, valamint a szakma Oscar-díjat jelképező kis szobrocskát.

Ribizsár Péter elmondta, sok nehézséggel kellett megküzdenie pályája során, azonban most sem választana más szakmát.

„Amikor én autószerelő tanulónak mentem, akkor ez az egyik legnépszerűbb szakma volt, mint manapság például az informatikus pálya. Szerencsés vagyok, hogy ezt csinálhatom” – mondta az idős mester, aki jelenleg is aktívan dolgozik, az autószerelő-műhelye mellett egy boltja is van. Reményei szerint, amennyiben egészsége engedi, tovább folytathatja szakmáját.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László gyémántkoszorús mester köszöntés Ribizsár Péter
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés