Szeged300 2019. március 29. 18:51

Diákok filmben mondhatták el, mit jelent nekik a szőke a folyó – díjazták is őket

Képriport
Legfeljebb két percben kellett egy amatőr filmben megmutatni, kinek, mit jelent a Tisza. A szegedi nagyárvíz 140. évfordulójára kiírt amatőr filmkészítő pályázat díjait ma adták át Petőfitelepen.

– Soha nem indultunk még egyetlen pályázaton sem. Most több vágóképet is felvettünk, a szövegnek pedig kétszer is nekirugaszkodtunk, de nem találtuk jónak egyiket sem. Végül egy harmadik verzió jött be – mondták a díjkiosztó után a győztesek, Pál Benedek és Paszternák Dávid.

Februárban hirdetett általános és középiskolásoknak amatőr filmkészítő pályázatot a Petőfi-telepi Művelődési Ház.

– A nagyárvíz 140. évfordulójának apropóján arra voltunk kíváncsiak, milyennek látják a mai fiatalok a Tiszát. Tíz és tizennyolc év közötti amatőr filmesek alkotásait vártuk, minimum fél, maximum kétperces időtartamban – mondta el Jarabekné Treplán Mariann, a művelődési ház igazgatója.

Megtudtuk, nemcsak Szegedről, hanem Algyőről, sőt a Vajdaságból is érkezett alkotás a pályázatra.

– Minden film alapja a fotográfia, erre kell építeni a mozgóképet is. Azt tanácsolom nektek, fényképezzetek is minél többet – adta a jó tanácsot a zsűri elnöke, Herner Donát, a Szeged TV operatőre az ifjú résztvevőknek.

A díjakat, amelyek értékes ajándékokat – többek között egy akciókamarát rejtő csomagot – jelentettek ezt követően adta át Szénási Róbert, a városrész önkormányzati képviselője.

Díjazottak

  • I. díj: Pál Benedek és Paszternák Dávid
  • II. díj: Szvatek Dominik
  • III. díj: Smányi Szabolcs
  • Különdíj: Horváth-Fock Erik

Nyitóképünkre kattintva megnézheti a díjátadón készült képgalériánkat.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Árvíz 140 film Petőfitelep Petőfi-telepi Művelődési Ház Szénási Róbert Szeged300