Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az Unió nem érdekelt az államilag szervezett korrupció hazai rendszerének életben tartásában
Szegeden 2019. március 28. 20:32

Az Unió nem érdekelt az államilag szervezett korrupció hazai rendszerének életben tartásában

A szociális Európa megteremtése a cél – mondta el csütörtöki szegedi sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. A politikus a közelgő Európai Parlamenti választási kampány részeként országjárásba kezdett. Ennek egyik első állomása volt Szeged.

Hirdetés

Az Európai Unió sokkal több, mint pusztán egy üzleti vállalkozás – jelezte az elnök. Egyben felhívta a figyelmet, hogy az unió vezetőtestületei előtt fekszik az a javaslatcsomag, amely a támogatások teljes befagyasztását rendelné el a jövőben, ha a tagországok nem tartják magukat a jogállami keretekhez. Tóth Bertalan ennek kapcsán elmondta, hogy a brüsszeli pénzcsapok elzárása után a miniszterelnök könnyen dönthet úgy, hogy Magyarország kilép a közösségből. Az unió pedig aligha lehet érdekelt abban, hogy életben tartsa az államilag szervezett korrupció magyarországi rendszerét –fűzte hozzá.

Ezért is különleges a jelentősége a közelgő Európai Parlamenti választásoknak Magyarország szempontjából – vélekedett a politikus. Mindehhez hozzátette, hogy Fidesz minden érdekérvényesítő-képességét elvesztette az EP-ben azzal, hogy az Európai Néppártban felfüggesztették tagságát.

Tóth Bertalan szerint az unió tagországainak, vele a választóknak az lehet most a legfontosabb célja, hogy a legprogresszívabb pártok kerüljenek EP-be. Ezzel összefüggésben elmondta, hogy a magyar szocialisták úgy látják: az együttműködés elmélyítésének politikáját kell a kontinens jövőjéről józanul gondolkodóknak elősegíteniük. Az MSZP–Párbeszéd alkotta választási szövetséget ezek közé sorolta.

Az MSZP szeretné elérni, hogy vezessenek be minden tagországra kötelező minimálbért, minimálnyugdíjat és családtámogatási összeget. Számszerűsítve mindezt azt jelentené a jövőben, hogy 750 eurónál egyetlen munkavállaló sem kereshetne kevesebbet. A legalacsonyabb nyugdíjnak is el kellene érnie a 300 eurós határt. A családtámogatás esetében úgy számol az MSZP, hogy annak havonta gyerekenként meg kell haladnia a 150 eurót.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását!

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: EU Európai Parlament Európai Unió MSZP Tóth Bertalan
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés