Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka László–Szabó Bálint-per: kissé visszavett a lendületből Lázár János fizetett provokátora
Szegeden 2019. március 28. 17:25

Botka László–Szabó Bálint-per: kissé visszavett a lendületből Lázár János fizetett provokátora

Képriport
Szabó Bálint folyamatosan arra hivatkozott, a Szeviép-ügy vádiratában benne van a „Botka-szál”. A bíróság kikérte a vádiratot, és kereste benne a polgármester érintettségét. De nincs benne, azaz megint hazudott Szabó.

Hirdetés

Tulajdonképpen az Echo TV riporterét kellett volna beperelnie Szeged polgármesterének, mert ő állított olyat, hogy a polgármesternél landoltak a Szeviéptől származó pénzek – körülbelül így lehetne összefoglalni Szabó Bálint védekezését a bíróságon, amikor egy korábbi tévés interjújában elhangzott állításai miatt kellett védekeznie.

Összehangolt politikai támadásnak indult, most inkább egymásra akarják kenni a felelősséget annak az ügynek a szereplői, akiket jó hírnév megsértése miatt perelt be Botka László polgármester. Az első rendű alperes Szabó Bálint ugyanis 2018. november 6-án az Echo TV műsorában a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratára hivatkozva azt állította, hogy a Szeviép-ügy szálai Botka Lászlóig nyúlnak, illetve, hogy nála landoltak pénzek. A szegedma internetes portálon, illetve a Déli Szó november 9-i számában is megjelentek a Szabó által nyilatkozott állítások azt a látszatot keltve, hogy a polgármester érintett a büntető ügyben.

Botka László ezek után jó hírnév megsértésére hivatkozva személyiségi jogi pert indított Szabó Bálint és a két sajtóorgánum ellen. A februári első tárgyalási napon már látszott, elég gyenge lábakon állhat az alperesek védelme, ugyanis a szegedma és a Déli Szó jelezte: ők csak átvették Szabó nyilatkozatát, ezért nem felelnek annak valóságtartalmáért. A csütörtök délutáni második tárgyalásra el sem jött a jogi képviselőjük. Bálint Gábor, a felperes ügyvédje azonban elmondta, ha meg is állná jogilag a helyét az, hogy a sajtótermékek bármilyen tartalmú nyilatkozatot idézhetnek, azért felelősség nem terheli őket, ám a cikkek néhány ponton eltérnek az Echo TV-ben elhangzottaktól, ezért igenis felelősség terheli őket.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Szabó Bálint egyenesen azt sugallta, csak a tévé riportere mondta ki, hogy Botka Lászlóhoz vezetnek a Szeviép-ügy szálai, ő ezt nem erősítette meg, sőt a vádiratból idézve pontosította a tévés szavait. A bíróság közben kikérte a Szegedi Járási Ügyészségtől a vádiratot, amelyben kereste azokat a részeket, amelyek Botka László érintettségére utalnának, de ilyet nem találtak. Ezt nyilván tudta Szabó Bálint is, ezért bírósági hozzászólásában inkább elhatárolódott ettől az állítástól, minthogy megerősítette volna azt. Botka László egyébként mindkét alperestől helyreigazítást és kétmillió forint sérelemdíjat, valamint a perköltségek megtérítését várja. A következő tárgyalási nap április 9-én lesz, amikor várhatóan ítélet is születik az ügyben a Szegedi Járásbíróságon.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László helyreigazítás per Szabó Bálint Szegedi Járásbíróság Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség Szegedma Déli Szó Echo TV
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés