Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • A pécsi családi fesztiválra meghívták a szegedi Világszép nádszálkisasszonyt is
Művház 2019. március 28. 11:31

A pécsi családi fesztiválra meghívták a szegedi Világszép nádszálkisasszonyt is

Az idén már hetedik alkalommal rendezik meg Pécsen május 25. és június 2. között a Családi Színházi Fesztivált. A Szegedi Nemzeti Színház társulata május 29-én a Világszép nádszálkisasszony című zenés mesejátékkal mutatkozik be a fesztiválon.
Hirdetés

A pécsi nagyszínházban rendezett fesztivál-előadásokra a szegedi társulaton kívül a Pesti Magyar Színház, a Kaposvári Csiky Gergely Színház és a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház kapott meghívást, természetesen fellép a házigazda, Pécsi Nemzeti Színház társulata is.

A szegediek vendégjátékát, Litvai Nelli Világszép Nádszálkisasszony című zenés mesejátékát február közepén mutatták be. A látványos gyerekdarabot élő zenével és a színház tánckarának közreműködésével Baksa Imre állította színpadra.

A mese története szerint a világ utolsó csücskében, a Szurokfekete tenger hetvenhetedik szigetén sötétség uralkodik. Itt raboskodik a világ legszebb lánya, akit a Világot Járó Gonosz Boszorkány rabolt el. Világszépének napközben a mocsárban kell dolgoznia a rettenetes Mocsárpribék felügyelete alatt, aki éjszakára nádszálbörtönbe zárja.

Világszépe folyton arról ábrándozik, hogy valaki majd megszabadítja. Aztán egy távoli királyságból végre elindul egy királyfi, hogy kiszabadítsa a nádba zárt szépséget és legyőzze a Gonoszt.

A királyfi előtt hosszú út áll – a Föld kapujába és a Nap pitvarába is el kell mennie –, ám ez az utazás rengeteg veszélyt tartogat.

A szegedi darabban Vicei Zsoltot, Poroszlay Kristófot, Ferencz Nándort, Vas Judit Gigit, Csorba Katát, Molnár Erikát, Sziládi Hajnát és Udvari-Kardos Tímeát láthatják majd a pécsi fesztivál nézői.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál Szegedi Nemzeti Színház vendégjáték Világszép nádszálkisasszony