Hirdetés
Szegeden 2019. március 28. 10:45

Gyermekorvosnál jártak a bohócdoktorok

Országos turnéjuk szegedi állomásán, a nemrégen teljes körűen, saját forrásból felújított Tisza Lajos körúti Gyermekorvosi rendelőben járt a Mosolykommandó Alapítvány bohócdoktor csapata, hogy egy rögtönzött show-val derűt, és mosolyt csaljon a rendelőbe érkező, és várakozó gyerekek, és szüleik arcára.
Hirdetés

Az alapítvány bohócdoktorai heti rendszerességgel látogatják a gyermekkórházak osztályait, azért, hogy a kisbetegek részére elviselhetőbbé tegyék a gyógyuláshoz vezető utat. Ezúttal a szegedi Tisza Lajos körúti gyermekrendelőben voltak bevetésen az önkéntes nevettetők, akik bűvésztrükkökkel, vicces játékokkal, és lufifigurákkal kedveskedtek az ott várakozó gyerekeknek, és felnőtteknek.

Csatai Gergő, alias Gergő bohóc civilben nemzetközi szinten elismert léggömb-művész, aki néhány héttel ezelőtt Las Vegasban, több száz ember előtt tartott workshopot a világ egyik legnagyobb léggömbgyártó vállalatának nagyköveteként, így elmondható, hogy szinte bármilyen kérésnek eleget tudott tenni, ami a lufifigurákat illete.

A rendelő néhány hónappal ezelőtt teljes körű felújításon esett át, köszönhetően az ott dolgozóknak. A felújításra minden fillért a doktornő teremtett elő saját forrásból.

Sulyok Rita gyermekorvos elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja az alapítvány beteg gyerekek részére szervezett nevetésterápia módszerét. A gyerekek egy bohócdoktori találkozást követően sokkal oldottabbak, ezáltal a gyermekorvos munkája is könnyebbé válik, ugyanis a kezelések előtti feszültség csökken, a nevetés hatására az endorfin nyugtató hatással van.

Más országokban egyes egészségügyi intézmények saját maguk tartanak fenn bohócdoktor szolgálatokat, egyfajta kiegészítő terápiaként az orvosok munkája mellett. Itthon még messze vagyunk ettől, de az ilyen szervezeteknek köszönhetően, mint a Mosolykommandó, a gyerekek gyógyulása nagyban elősegíthető.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bohócdoktorok Mosolykommandó