Hirdetés
Hirdetés
Kék hírek 2019. március 27. 13:02 Forrás: mti

Közel 10 évet kapott a szegedi díler

Jogerősen kilenc és fél év fegyházbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki hónapokon át árult amfetamint és ecstasy-t a Tisza-parti városban.

Hirdetés

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. A férfi társát, aki segítséget nyújtott a drog árusításához, négy év börtönre ítélték.

A vádlottak hosszabb ideje ismerték egymást, mindketten kábítószer-fogyasztók voltak. Az egyik férfi 2016 elejétől árult drogot baráti körében, illetve szegedi szórakozóhelyeken ismeretleneknek.

A férfi 2016. március 11-én hajnali 1 óra körül egy szegedi szórakozóhely előtt akart kábítószert eladni, de mielőtt értékesíthette volna a nála lévő drogot, a rendőrök elfogták. A vádlottól a csekély mennyiség több mint kétszeresének megfelelő mennyiségű kábítószert foglaltak le. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a férfi igazoltatása előtt kábítószert fogyasztott.

Az esetet követően a vádlott folytatta a kábítószer árusítását, de hogy a lebukás veszélyét csökkentse, elhatározta, hogy saját lakásán kívül fogja tárolni a drogot. Ismerősét kérte meg arra, hogy otthonában rejtse el a kábítószert.

A lakásban a rendőrök 2016. április 26-án tartottak házkutatást, és több száz ecstasy tablettát és amfetamint foglaltak le.

A drog teljes hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának csaknem ötszöröse volt. A házkutatás során találtak még a kábítószeradagok porciózásához használatos gumikesztyűket, digitális mérleget és a vádlottak saját fogyasztását szolgáló kábítószert is.

Döntésével a táblabíróság enyhített az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a másodrendű vádlottra kiszabott öt év kilenc hónapos fegyházbüntetésen. Benedek Tibor bíró az indoklás során kifejtette, a törvényszék a bűncselekményben bűnsegédként részt vevő, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást tevő, büntetlen előéletű fiatal felnőtt vádlottra a törvényszék eltúlzottan súlyos büntetést szabott ki.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bíróság ítélet kábítószer Szegedi Törvényszék
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés