Hirdetés
Szegeden 2019. március 27. 12:25

Hétfőtől folytatódik a bölcsődemegújítási program Szegeden

Háromszázötven millió forintból tetőtől talpig megújul a Gyík utcai bölcsőde. A munkaterületet hétfőn veszik át az építők. A kicsiket a munkák idejére négy közeli intézményben helyezik el.
Hirdetés
Hirdetés

A szegedi bölcsődék szakmai programjának véleményezése is a Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság elé került ma délelőtti ülésükön.

Az április 1-jén életbe lépő, több mint 210 oldalas szakmai program mellett a bizottság tudomásul vette, hogy hétfőtől folytatódik a szegedi bölcsődemegújítási program.

Iskola-, óvoda- és bölcsődekorszerűsítésre 8 milliárd forintot költ két év alatt a szegedi önkormányzat.

Tavaly több bölcsőde és óvoda modernizálása készült el, hétfőn pedig építőmunkások veszik birtokba a munkaterületet a Gyík utcai bölcsődében.

– Háromszázötven millió forintból teljesen megújul az intézmény. Gyakorlatilag csak a betonfalak maradnak, teljes körű energetikai korszerűsítést, burkolatcseréket, akadálymentesítést is tartalmaznak a tervek – mondta el Szentgyörgyi Pál alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

A Gyík utcai intézmény jelenleg több mint 90 kisgyermeket gondoz, őket átmenetileg a munkák idejére négy közeli intézményben helyezik el április 1-től:

22-en a Siha közi bölcsődében, 24–24-en a Rókusi körúti és a Hajlat utcai bölcsődében, 23-an pedig a Cső utcai intézményben kapnak átmeneti elhelyezést.

A bizottság többek között tárgyalt arról is, hogy a város április 1. és november 30. között anyagilag továbbra is támogatja 84 szegedi közfoglalkoztatásban való részvételét.

Az önkormányzat a meghatározott szerveztek és intézmények részére a szakképesítést nem igénylő bérnek és szociális hozzájárulási adónak a foglalkoztatási osztály által meg nem térített részét a város költségvetésének terhére átvállalja.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde felújítás Szentgyörgyi Pál Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság