Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. március 27. 10:35

Újra tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében

Keddtől Csongrád és másik kilenc megyében újra tilos lesz tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében.

Hirdetés

Az Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján megjelent közlemény szerint március 26-tól ismét érvénybe lépnek a tűzgyújtási tilalom idején betartandó korlátozások Erre azért van szükség, mert a nagyon kevés csapadék miatt kiszáradt a talaj és a növényzet, emiatt pedig nő a tűzveszély.

Legutóbb március 15-ig volt tűzgyújtási tilalom, azt feloldották, de ismét szükségessé vált a bevezetése, mivel a héten újra több helyre kellett kivonulni a tűzoltóknak tűzesetek miatt.

A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve az érintett területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról többek közt itt is tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tűz tűzgyújtási tilalom
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés