Hirdetés
Túl a városon 2019. március 26. 19:26 Forrás: Szegedi Tükör

Újra meg újra kibújik a szög a zsákból

Illiberalizmus, idiotizmus. E két szó a regnáló magyar politikában édes testvérek.

Hiszen liberalizmus nélkül nincs demokrácia, bár a Fidesz állítja, hogy Magyarországon illiberális kereszténydemokrácia van, nemcsak lokálisan, hanem globálisan is a megnyilvánulások látszata szerint. Ez esetben két verzió lehetséges. Az egyik, hogy a Fidesz nincs tisztában a politikai elveivel, hol az egyik, hol a másik ideológia domináns, ahogy az egyéni érdekek megkívánják. Illetve ab ovo csak az idiotizmus uralja az eszme világát. Egyik se jó, sőt kifejezetten rosszak!

Tisztelt Olvasóink!

Szerkesztőségünk fenntartja a jogot arra, hogy az észrevételeket, olvasói leveleket rövidítve, szerkesztett formában adja közre.

De hát ilyen a politikai haszonszerzés, aminek kizárólag a mocskolódás, a gyűlöletkeltés a fő iránya. Módszereiben, üzenetében emlékeztet a harmincas évek antiszemita gyűlöletkampányához.

A barbár kiskirályság Magyarországa Európa peremén azt kockáztatja, hogy kikerül az európai intézményi és pénzügyi vérkeringésből. A nacionalista és populista csoportosulások ugyan nem győztek, és nem fognak győzni, de itt vannak, és újra meg újra kibújik a szög a zsákból...

Egy érettségi előtt álló, fiatal ember 18-19 éves fejjel már gondolkodhat önállóan, és értékelheti reálisan a hazai politikai eseményeket, aminek következtében nem csoda, ha „felkapja a vizet”. Vagy ahogy az ellentábor aposztrofálta az eseményt: nem szalonképesen „küldte el melegebb éghajlatra a Fidesz politikusait”. És akkor jött a táltosszerű, eléggé el nem ítélhető Bayer Zsolt, aki az Echo TV egyik műsorában „kretén, barom állat, szerencsétlen, nyomorult, ócska, rohadt kis prolinak” nevezte a fiatal lányt, Nagy Blankát. Szeretném megjegyezni, hogy ez a diáklány már most tisztességesebb és erkölcsileg tisztább, mint a táltosszerű Bayer. Mert neki van bátorsága kimondani az igazat, még ha a fogalmazással van is néha egy kis problémája. De inkább így tegyen, mint hogy lépten-nyomon hazudozzon, ahogy a Fidesz és néhány kókler fideszes, élükön Bayer Zsolttal. A diáklánynak akkor is igaza volt, amikor a Fideszről olyat állított, hogy: „Ebben az országban senki sem vagy, ha más nézeteket vallasz.” Ma a magyar ember azért dolgozik, hogy Orbán Viktornak és barátainak tömve legyen a pénztárcája.

Kutnyik Pál

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: olvasói levél Szegedi Tükör