Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Nehezebb volt, mint gondoltuk, de meglett: Orlen Wisła Płock–MOL-Pick Szeged 20–22 (10–10)
Ziccer 2019. március 24. 17:30

Nehezebb volt, mint gondoltuk, de meglett: Orlen Wisła Płock–MOL-Pick Szeged 20–22 (10–10)

Az egyenes kieséses szakasz első meccsén alaposan megizzadt a MOL-Pick Szeged Lengyelországban. Tényleg csak az utolsó öt-hat percben láttuk azt, amihez hozzá voltunk szokva ebben az idényben. De ez így is elég volt most.

Hirdetés

Orlen Wisła Płock–MOL-Pick Szeged 20–22 (10–10)
Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, Płock, Orlen Aréna, 5000 néző. Vezette: Jorum, Kleven (norvégok).
Orlen Wisła Płock Morawski - Daszek 6/2, Piechowski 1, Toledo 3, Obradovic, Racotea, Gebala 2. Csere: Moya 4, Mihic 2, Mlakar, Zdrahala 1, Krajewski 1.  Vezeteődző: Javier Sabaté.
MOL-Pick Szeged: Šego - Šośtarič 3, Maqueda 1, Bombac 1, Bánhidi 3, Bodó 4, Sigurmannsson 2/1. Csere: Gáber, Blazevič, Kašpárek, Balogh 2, Cañellas 5, Zsitnyikov.  Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 8, illetve 2 perc
Hétméteresek: 2/2, illetve 1/1

Mi kezdtük Källman nélkül, Maqueda-kapufával, és két Dasek-góllal, amit mi kaptunk. Az első gólunkat Maqueda lőtte. Ez első tíz perc nem a sötétkékeké volt, kicsit jobban meg voltak illetődve Bombacék a kelleténél, szerencsénkre Marin Šego Marin tartott minket. Egy ideig. A félidő közepére 7–3-ra mentek a lengyelek, időt is kellett kérnie JCP-nek. A csapat indiszponáltságát azt is jelzi, Sigurmannsson kétszer is elejtette a labdát, amikor neki passzoltak, így nem tudott gólhelyzetbe kerülni. Bánhidi izmozta be negyedik szegedi gólt a tizenkilencedik percben, előtte egyébként ő is ziccert rontott. Ez a gól azonban meghozta az áttörést, Šośtarič fejezett be szépen egy akciót, és lett 7–5 a semmiből, így időt is kért Javier Sabaté. Nem használt, egyenlített a Szeged, 7–7-re, sőt átvettük a vezetést 8–7-nél köszönhetően annak, hogy Šego mindent védett, több mint tíz percen át nem lőtt gólt a Płock. De itt abbahagytuk, megint visszavette az előnyt a Wisła, 9–8. Bánhidi és Cañellas lőtte a két utolsó szegedi gól az első félidőben, sokkal nagyobb csatában, 10–10-zel mentek szünetre a kékek – mindketten. Az biztos, a félidő elején bealudt a csapat, de szépen lassan fölkeményedett a védelem.

A második félidő elején is folytatódott az erőlködés, az akarással nem volt baj, de nem nagyon akarózott semmi sem úgy sikerülni, ahogy a csoportmeccseken. Nagyon sok volt az eladott labda, ez már az első félidőre is jellemző volt. Egyedül az emberelőnyös szituációkkal lehettünk elégedettek, ezeket prímán oldotta meg a Szeged. Ami szintén furcsa volt egy kicsit az a lassúság: a csoportmeccsek rendre sokkal rohanósabbak voltak, sokszor éreztük, „mi van már?” Attól meg tényleg szomorúak lettünk, hogy Cañellas üres kapura sem tudta bedobni 18–16-os hátránynál. Szó szerint harcoltak a csapatok. Bodó góljaival jöttünk vissza, és lett 18–18. Utána megint a spanyol volt a főszereplő, de szerencsére pozitívan, az ő góljaival vezetett újra a Szeged, 18–20. Ekkor, az utolsó öt-hat percben voltunk tényleg jók. A félidő végén tizenkét perc alatt egy gólt lőttek a házgazdák, ez is kellett a szegedi sikerhez.

A csapat leghiggadtabb embere az egész meccsen Juan Carlos Pastor volt. Ő tudta, a végén nyerünk. És akkor tényleg elég nyerni.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Wisła Płock