Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • A startup cégek és a civilek Szegedet választották: jó itt a terep a gazdaság fejlesztéséhez
Szegeden 2019. március 23. 13:43

A startup cégek és a civilek Szegedet választották: jó itt a terep a gazdaság fejlesztéséhez

Képriport
Tizenöt ország harminc startup vállalkozásának vezetői és civil szervezetek képviselői vesznek részt azon a konferencián, amelyet ma rendeznek az Art Hotelben. A szervezők többek között az itt meglévő tudásbázis miatt választották Szegedet.

Hirdetés

Az eseményen Németország és a V4 országok civil szervezeti vezetői, illetve Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Moldova, Oroszország, Örményország, Törökország és Ukrajna startup ökoszisztémájának képviselői vesznek részt annak érdekében, hogy feltérképezzék, milyen innovatív, digitális eszközök állnak rendelkezésre a civil szervezetek működésének hatékonyabbá tételére.

Sándor Attila: Szegeden az önkormányzat és az egyetem is jó partnere a gazdaságfejlesztési elképzeléseknek (fotó: Rafai Gábor)

– Szeged a legjobb a hely azoknak a startup cégeknek, amelyek valamilyen szolgáltatást szeretnének nyújtani a világ bármely tájára. A város rendezettsége, tisztasága a fővároshoz mérten sokkal jobb. Ezért is szeretnénk a jövőben mi is több rendezvénnyel erősíteni, felrázni a startupokról kialakult képet Szegeden, ahol az egyetem jelenléte miatt komoly tudásbázis alakult ki. A tehetség megvan ebben a városban, sok az okos szakember, csak egy kicsit meg kell őket mozgatni. Most több rendezvényt is szervezünk és örömmel tapasztaltuk, hogy az önkormányzat és az egyetem is jó partnere a gazdaságfejlesztési elképzeléseknek – mondta el a rendezvény kezdetén a szeged.hu-nak Sándor Attila főszervező, a MeOut Association alapítója.

A ma estig tartó konferencián a panelbeszélgetések és előadások részeként olyan témák kerülnek megvitatásra, mint az ukrán e-demokrácia lehetőségei, a civil szervezetek előtt álló digitalizációs kihívások, civil szervezeti jó gyakorlatok, a V4 és a Keleti Partnerség országai közti ifjúsági együttműködések. A látogatók megismerkedhetnek konkrét nemzetközi civil szervezetekkel és startup programokkal is.

Az esemény különlegessége, hogy a MeOut által létrehozott, budapesti központtal nyolc országot tömörítő EuroAsian Startup Awards nemzeti partnerei is bemutatkoznak. A szervezet célja, hogy felkutassa és becsatornázza a globális ökoszisztémába az azeri, a fehérorosz, a grúz, a moldáv, az orosz, az örmény, a török és az ukrán startupokat.

Tizenöt ország harminc startup vállalkozásának vezetői és civil szervezetek képviselői tanácskoznak az Art Hotelben

A nyolc ország képviselője most Szegeden részletesen beszámol saját országuk legfontosabb innovációs trendjeiről, konkrét együttműködési lehetőségekről és azokról a digitalizációs eszközökről, amelyek saját országukban elérhetők a civil szervezetek számára.

– Eddig azt tapasztaltuk, hogy a startupok és a civilek is begubóztak a saját világukba, az átjárás a két csoport között csak nagyon ritkán jött létre, ezért nem is értjük egymást. Ugyanakkor a civileknek óriás szüksége van a digitális eszközökre, amelyeket többek között a startupok állítanak elő. Ezért gondoltuk azt, hogy meg kell próbálni elindulni azon az úton, hogy ezt a két csoportot összehozzuk. Egyedülálló a mai szegedi rendezvény abban is, hogy a keleti országok civil szervezeteit hívtuk meg – mondta Sándor Attila.

A cél hogy dinamizálják a nemzetközi együttműködéseket az innovatív startupok és a civil szervezetek között, és összekössék a török, az orosz, a V4 és a Keleti Partnerség országainak szervezeteit, mindehhez pedig a Visegrádi Alap segítségét is igénybe veszik.

Nyitóképünkre kattintva megnézhetik a konferencián készült képgalériát.

Rafai Gábor

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: civil szervezet fórum gazdaság konferencia startup
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés