Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. március 23. 12:58

Nyomozás indult Szabó Bálint ellen

Eddig csak feljelentés volt ellene – a különböző „egyéb perekkel” most ne is törődjünk –, most már nyomoznak is Lázár János fizetett provokátora ellen.

Hirdetés

Nyúljunk vissza egy kicsit a délmagyaros Baranyi-ének második részének egyik mondatához, amely eddig maximum vállvonogatást ért, ám nagyon fontos, a feljelentés szempontjából mindenképpen, sőt önleleplező is. A Fidesz-közeli Szeviép vezetője ugyanis azt mondta:

„2009–2010-ben körülbelül tíz olyan vagy nagyobb, hazai tulajdonú építőipari cég volt Magyarországon, mint a Szeviép, azaz az árbevételük elérte vagy meghaladta a 10 milliárd forintot. Ezekből öt 2010-ig tönkrement.”

Legyen ez az idézet a mi kályhánk most, ahonnan elindulunk!

Miért csak a Szeviép?

Azokban az években több tízezer cég ment tönkre. A Fidesz-parlament azonban egészen véletlenül csak a Szeviéppel kapcsolatban fogadott el kártalanítási törvényt. Miért?

Hát persze, hogy Szeged, és persze, hogy Botka László miatt.

Ezzel akarták 0–24 órában támadni a polgármestert, ez volt a Szabó Bálint–Lázár János paktum. Ám közben a fizetett provokátor „belelkesült”, és látva, hogy Szegeden a Fidesz képtelen polgármesterjelöltet állítani, bejelentkezett ő erre a posztra. Persze, hogy le akarják gyilkolni.

Megszületett hát a nevezetes feljelentés, amely megjelent az origóban, majd az egész alapítványi médiában körbement, és hiába csicskult be Szabó Bálint, leállíthatatlan a gépezet: megindították a nyomozást.

És közben ne feledkezzünk el arról sem, ez a történet
2 milliárd 500 millió forintjába
került a magyar adófizetőknek, amelynek jelentős része a Fidesz szerint is Lázár János és Szabó Bálint zsebébe került!

És ezek után pláne nagyon várjuk, mit és legfőképpen végre mikor válaszol a kormányhivatal a közérdekűadat-igénylésünkkel kapcsolatosan, hogy ki mindenki kapott ebből a kártalanításból.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Baranyi Sándor Botka László feljelentés Lázár János nyomozás Szabó Bálint Szeviép
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés