Ziccer 2019. március 22. 10:47 Forrás: MTI

Kötelezően elaltató udvariasság: Javier Sabaté agyondicsérte a kékeket

A lengyel Wisła Płock vezetőedzője, korábbi magyar szövetségi kapitány úgy fogalmazott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának hétvégi, első mérkőzései előtt, hogy nincs gyenge pontja a MOL-Pick Szegednek.

– A legjobb magyar csapatról van szó, amely ebben a szezonban komplett, vagyis nincs gyenge pontja, és a négyes döntőbe jutás a célja. Mindent meg fogunk tenni, hogy megakadályozzuk ezt

– idézi a Wisła Płock honlapja a spanyol szakvezetőt. A párharc tétje a negyeddöntőbe jutás, az első meccset vasárnap 16 órától rendezik Płockban.

Sabaté emlékeztetett: a szegedi klubnál hatéves tervben gondolkodnak, amelynek végén a BL-győzelem a cél, és öt esztendő elteltével remekül haladnak, tavaly bajnokok lettek, idén pedig kétszer is legyőzték a nagy rivális veszprémieket.

– Nagy előnyük, hogy kizárólag minőségi játékosaik vannak, és rendkívül tudatosan felépített csapatról van szó – tette hozzá. A Szeged és a Wisła Płock legutóbb tavaly augusztusban felkészülési mérkőzésen találkozott: Kaliszban a lengyelek győztek 29–27-re. A MOL-Pick 2017 decembere óta veretlen hazai pályán a BL-ben, legutóbb éppen a Płock tudta legyőzni Újszegeden, csoportmeccsen. Akkor 25–24-re hasaltunk el. Płockban pedig, az „odavágón” 33–27-re nyert a Szeged.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged Wisła Płock