Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. március 20. 20:55

Szegeden is több százan vettek részt a TeSzedd akcióban

Képriport
Iskolák, intézmények, baráti társaságok és cégek idén is több ezer embert mozgattak meg az TeSzedd akcióban. Az akció ideje alatt Szegeden is számos helyszínen lehetett látni szemetet szedő önkénteseket.

Hirdetés

„Van itt minden, mint a búcsúban” – mondta nevetve a társának egy fiatalember, miközben Rókuson a telefontorony mögötti kiserdőben szedték a szemetet. Mint kiderült, az IT Service Hungary Kft. munkatársai – közel harmincan – is csatlakoztak az akcióhoz, és ők sürgölődtek a Rókusi körút elején szerda délután.

Szabóné Vincze Nikolett elmondta, cégüknél is nagyon fontos a környezettudatosság, például a hulladék mennyiségének csökkentése. Székhelyük a Rókusi körúton van, és többen a munkatársak közül elhatározták, részt vesznek az akcióban. A szervezés könnyű volt, regisztráltak az oldalon, a kollégák között pedig meghirdették az eseményt. A szemétszedéshez szükséges eszközöket, a zsákokat és a kesztyűket postán kapták, nekik csak az emberekről kellett „gondoskodni” – mesélte Nikolett, aki hozzátette a cég nem csak Szegeden működik, hanem Debrecenben, Pécsen és Budapesten is, és valamennyi helyszínen voltak csatlakozók az akcióhoz.

Miközben beszélgettünk, többiek folyamatosan dolgoztak. Tényleg volt itt minden: üres üveg, cigarettás doboz, papír zsebkendő. Ezek mind a zsákokban végezték.

Az egyik önkéntes, Gál Dávid is fontosnak érzi a környezetünk védelmét, ezért csatlakozott az akcióhoz. Az is lenyeges, hogy legalább saját környezetünket rendben tartsuk - tette hozzá. Dávid elmondta, otthon is próbál figyelni a környezet védelmére, például szelektíven gyűjti a szemetet és igyekszik minél kevesebb csomagolóanyagot használni a mindennapokban.

Az önkéntesek közel 2 órán keresztül dolgoztak. Amikor végeztek, közel tucatnyi zsák telt meg, így ennyivel kevesebb eldobált szemét csúfítja ezt a környéket.

A 2011 óta hagyományosan megszervezett TeSzedd! akció mára Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalmává vált. A kampány évről évre növekvő számú résztvevőt ér el, mozgósító ereje Európában is a legsikeresebb környezetvédelmi akcióvá vált. A kezdeményezéshez eddig összesen közel 1 millió ember csatlakozott, a rendezvénysorozat ideje alatt a korábbi években 11,1 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze országosan 1500-2000 helyszínen.

Szegeden a következő helyszíneken és időpontokban lehet még csatalakozni az akcióhoz:
Március 22.
Szeged, Benczúr Gyula utca 29. 8.00 óra
Szeged, Fő fasor 8. 8.00 óra
Szeged, Tisza Lajos körút 89. 14.30 óra
Szeged, Felső Kikötő sor 1. 15.00 óra
Szeged-Tápé, Kölcsey tér 16. 8.00 óra

Március 23.
Kálvária tér 16. 9.00 óra
Szeged, Völgyérhát utcai buszvégállomás 9.00 óra
Hópárduc 11. sarok 9.00 óra
Szeged, Kandó Kálmán u. 68. 15.30 óra
Szeged, Rendező tér 1. 15.00 óra
Szeged, Göndör sor 23. (ahol van egy üres tér, egy fával a közepén) 9.00 óra
Szeged, Szövetkezeti út 1. (Máglya sor vége a töltésnél) 10.00 óra

A szemétszedéshez a zsákokat és a kesztyűket az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja és a hulladékszállítást is ők intézik.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: akció szemétszedés TeSzedd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés