Hirdetés
Szegeden 2019. március 20. 17:02

Az egészség kulcsa: tiszta, rendes száj

Képriport
2013 óta hívják fel a figyelmet világszerte a fogorvosok arra, hogy a lehető legfigyelmesebben kell ápolnunk a szájüregünket. A szájápolás világnapján, Szegeden is arra törekedtek, hogy nyugodt szívvel nevethessenek az emberek.

Szeged élen jár a szájhigiénia kutatásában, hazánkban csak itt van dentálhigiéniai képzés – mondta Dr. Pinke Ildikó, az SZTE Fogorvosi Karának oktatója, aki negyedik éve szervezi a városi fogápolási felvilágosító akciókat március 20-án. Ezúttal az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában várták a fogorvosi kar hallgatói az érdeklődőket. Európában a szájüregi daganatos megbetegedések területén listavezetők vagyunk. Ennek az az oka, hogy nem fordítunk elegendő figyelmet a megelőzésre, vagyis rengeteget szennyezzük a szánkat cigarettával, alkohollal, különböző ételmaradékokkal, és nem tisztítjuk meg utána megfelelően a szájüregünket.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Azért, hogy minél jobban megismerjék az emberek az ehhez szükséges eszközöket a mostani akción megvizsgálták a jelentkezők szájüregét, fogaik állapotát, és hasznos tanácsokkal, különböző fogápolási eszközökkel ajándékozták meg őket. Nagyon fontos, hogy a fejlett nyugati országokhoz hasonlóan nálunk is a megelőzésre helyezzék a hangsúlyt az emberek és a fogápolási szakemberek, ugyanis ott, ahol ezt időben elkezdik, sokkal kevesebbet kell fordítania az államnak a gyógyításra - Dr. Pinke Ildikó, amit azzal egészített ki, hogy Dániában érték el a leglátványosabb eredményeket ezen a téren, ahol állami program gondoskodik a lakosság szájápolásának folyamatosságáról.

Nézze meg a Szeged Televízió tudósítását is!

Szincsok György

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: egészség Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar fogorvos szájápolás