Hirdetés
Ziccer 2019. március 20. 11:12 Forrás: pickhandball.hu

Bánhidi: A Veszprém legyőzése erőt ad a továbbiakra

A Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé jutásért játszik vasárnap Lengyelországban a Mol-Pick Szeged. Az ellenfél az Orlen Wisla Plock lesz. Bánhidi Bence a csapat honlapján latolgatta az esélyeket.

A beszélgetésben először azonban a Magyar Kupa és a Balatonfüred került szóba. A nagyszerű beállós hangsúlyozta, minden meccset, minden ellenfelet komolyan vesznek. A Balatonfüredet jó csapatnak tartja, „de nekünk nem okozhat gondot a magabiztos legyőzésük, mert célunk, hogy Szegedre hozzuk a Magyar Kupát” - mondta. Számára egy kicsit pikáns lesz az összecsapás, mivel Füredről érkezett Szegedre, barátnőjének édesapja, Csoknyai István pedig az edzőjük.

A Veszprém legyőzésével kapcsolatban Bánhidi elmondta, nagyon fontos volt számukra ez a siker. „A lefújás után a csapat együtt táncolt a pálya közepén, felemelő érzés, miközben hallod, hogy a szurkolók tapsolnak, minket ünnepelnek. Ilyen meccsekért érdemes sportolni, ezt várja mindenki, mert a magyar rangadó a kézilabda ünnepe.” – tette hozzá.

Bánhidi elmondta azt is, nagyon nehéz időszakon van túl a csapat, hisz az elmúlt időszakban kevés idő volt a pihenésre, mivel heti két mérkőzést játszották. Szerinte a következő hónapok sem lesznek azért könnyebbek, de most már lesz idő a regenerálódásra is.

Vasárnap az Orlen Wisla Plock ellen lépnek pályára. Bánhidi hangsúlyozta, nyerni utaznak Lengyelországba. A beállós szerint a csapat védekezése egyre jobb és hatékonyabb, ez pedig megalapozza a sikert. „Támadásban kell koncentráltabbnak lennünk, ebbe beletartozom én is, mert azért rontottam el biztos helyzetet a rangadón is. Ez nem fér bele. Van időnk készülni, a Mister pedig alaposan felkészít bennünket, így mindent tudunk majd a lengyel együttesről” – hangsúlyozta a játékos.

A beszélgetés során Bánhidi kitért a csapat szurkolóira is. Véleménye szerint az egyik legcsodálatosabb érzés egy sportolónak, amikor ennyi ember biztatja egy-egy mérkőzésen„Jó tudni, hogy ennyien támogatnak bennünket, sokkal könnyebb így pályára lépnünk, ha tudod, hogy a kék hívek veled, velünk vannak.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bajnokok Ligája Bánhidi Bence férfi kézilabda kézilabda MOL-Pick Szeged