Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. március 19. 16:16 Forrás: MTI

Plusz 64 milliárd jött be a Csányi-birodalomba

Mintegy 266 milliárd forintra nőtt tavaly az előzetes, még nem auditált adatok alapján a stratégiai partnerek eredményeivel együtt a Bonafarm csoport árbevétele.

Hirdetés

A Bonafarm csoport közlése szerint a növekedésben mintegy 55 milliárd forintot a baromfi-feldolgozással foglalkozó, szentesi Hungerit Zrt. csatlakozása tesz ki, a többit a cégcsoport tevékenységének bővülése adta, az éves árbevétel mintegy harminc százaléka származik exportból.

A csoport és stratégiai partnereinek EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) az előzetes, még nem auditált adatok alapján tavaly elérte a 12 milliárd forintot. 2016-ban 9,2 milliárd forint, 2017-ben 13,4 milliárd forint volt.

A Bonafarmnak két ágazatban van jelentős részesedése a magyar piacon: az MCS Vágóhíd Zrt. több mint húsz százalékát vágja le a Magyarországon levágott sertéseknek, ez közel egymilliót jelent, a Sole-Mizo Zrt. pedig az országban felvásárolt nyerstejnek közel harmadát dolgozza fel.

A cégcsoportnál folyamatosan végeznek fejlesztési beruházásokat: jelenleg előrehaladott tervezés folyik egy új modern csirkevágóhíd felépítéséről a Hungerit Zrt.-nél és egy új szalámiüzem létrehozásáról a Pick Szeged Zrt.-nél.

Kitértek arra is, hogy felismerve a piacon egyre nagyobb ütemben növekvő igényeket, a tavalyi év végén a boltokba kerültek azok a magas hozzáadott értékkel rendelkező húsok, amelyek a teljes élettartam alatt kizárólag GMO-mentes takarmányozásra, felelős antibiotikum használatra és magasabb állatjóléti körülmények biztosítására épülnek, ezen termékek könnyebb azonosíthatóságát logók segítik. Ennek köszönhetően a vásárlók biztosak lehetnek abban, hogy a termékek olyan állatoktól származnak, amelyek magas állatjóléti feltételek mellett 100 százalékban megbízható, magyar gazdaságban nevelkedtek.

A budapesti székhelyű Bonafarm Zrt. 2009-ben jött létre, menedzsment szolgáltatásokat nyújt a Bonafarm csoport tagjainak és a stratégiai partnereknek.

A Bonafarm csoport tagja

  • a Bóly Zrt.,
  • a Dalmand Zrt.,
  • az Agroprodukt Zrt.,
  • a Fiorács Kft.,
  • a Bonafarm-Bábolna Takarmány Kft.,
  • a Csányi Pincészet Zrt.,
  • a Pick Szeged Zrt.,
  • a Sole-Mizo Zrt.,

stratégia partnere pedig az MCS Vágóhíd Zrt. és a Hungerit Zrt.

A cégcsoport jelenleg több mint 8000 embert foglalkoztat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bonafarm csoport

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés