Szegeden 2019. március 18. 19:34

Könyveket fogadott örökbe és zongorát vitt ajándékba a képviselő

Képriport
Három könyvet is örökbe fogadott ma délután Hekáné Szondi Ildikó, a belváros önkormányzati képviselője a Somogyi-könyvtárban. Az ünnepélyes pillanatokat koncert követte, a zongorát pedig a vendég hozta – ajándékba.

Hirdetés
Hirdetés

– Az első munkahelyem, egyetemi előfelvettként, a mátészalkai könyvtár volt, kis híján el is csábított a jogi egyetemtől. Azóta a szívembe zártam minden bibliotékát és persze a könyveket is – mondta Hekáné Szondi Ildikó, aki nem először adományoz különféle eszközöket a választókörzetébe tartozó Somogyi-könyvtárnak.

Korábban már számítógéppel, laptoppal, hangosító berendezéssel, bútorok vásárlásával is segítette a képviselőnő a könyvtár egy-egy részlegét. Most pedig egy elektronikus zongorát ajándékozott a Dóm téri központnak.

– Nagy öröm, hogy egy olyan elektromos hangszerrel gyarapodtunk, amely mobil és több külső helyszínen is rendezhetünk a jövőben zenei programokat. Az intézménynek eddig is volt egy pianínója, ám ezt nehézkes volt szállítani és minden mozgatás után újra fel kellett hangoltatni. Ez a probléma most megoldódik – mondta a könyvtár igazgatója, Sikaláné Sánta Ildikó.

A hétfő délutáni programban elsőként könyveket fogadott örökbe a képviselőnő. Egyből hármat is, hiszen olyan kedvesek számára a betűk, hogy nem tudott egyetlen egyet kiválasztani.

Ezért Zrínyi Miklós Adriai tengernek syrenaia című kötetét, valamint Jókai Mór regényének, a Mire megvénülünknek kéziratos változatát és egy dedikált Radnóti Miklós kötetet, az Újmódi pásztorok énekét fogadta örökbe.

Az ünnepélyes pillanatokat a Közéleti Kávéház koncertestje követte, ahol az érdeklődők elsőként hallgathatták meg az ajándékba kapott digitális zongorát.

A fuvola-zongora koncerten többek között Beethoven, Piazzolla és Doppler műveit játszotta Edit van der Burg, akit Révész László kísért az új zongorán.

Nyitóképünkre kattintva megnézhetik Szabó Luca fotógalériáját.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: ajándék Hekáné Szondi Ildikó koncert Somogyi-könyvtár