Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. március 18. 13:42

Teljes az operák királynőjének szereposztása: Ádám Zsuzsannával jön az Aida

A hazai operaélet sztárjaival, fiatal művészekkel debütál az operák királynője, az Aida idén nyáron a Dóm téri színpadon. A címszerepet a többszörös díjnyertes szoprán, Ádám Zsuzsanna énekelheti.

Hirdetés
Hirdetés

A grandiózus Verdi-operában partnerei lesznek még a Radamest játszó László Boldizsár mellett Kálmándy Mihály, Gál Erika, Kiss András, Kovács István, Kálnay Zsófia és Szerekován János.

– Az Aida nekem remekmű, kompozíciós szempontból az operák operája” – vallja Kesselyák Gergely, a Szegedi Szabadtéri Játékok idei operabemutatójának rendezője.

A karmester-rendezőénél jobb kezekbe nem kerülhetett volna az év operabemutatója: Kesselyák kivételes alkalmakkor vállalkozik rendezésre, amelynek egyedisége már a szabadtérin nagy sikerrel játszott Turandoton és Nabuccón is látszott – az Aida épp ilyennek készül.

Különleges látványvilág, egyedi rendezői elképzelések és természetesen élvonalbeli szereplőgárda határozza meg a július 26-án és 27-én látható grandiózus Verdi-operát, amelyet Pál Tamás fog dirigálni.

A címszerepet a fiatal szoprán, Ádám Zsuzsanna énekli, aki ezt a hozzá közel álló Verdi-szerepet életében először a hatalmas Dóm téri színpadon énekelheti esténként négyezer ember előtt.

Számos megmérettetésen és fontos szerepben bizonyított már Ádám Zsuzsanna korábban is. Az elmúlt időszakban több nemzetközi versenyen is eredményesen szerepelt, ezek közül Milánóból első díjat hozott el, tavaly pedig a világhírű szoprán, Marton Éva Énekversenyén második helyezést ért el.

Nemcsak Ádám Zsuzsannának lesz újdonság a szerep, hanem darabbeli partnerének, a Radamest játszó László Boldizsárnak is. A rendkívül népszerű, Dóm téri közönségkedvenc vezető tenor már egymás után az ötödik évadban léphet idén nyáron a Dóm téri színpadra.

A Radamest játszó László Boldizsár idén már az ötödik évadban lép a Dóm téri színpadra

További nagy visszatérőket is várhatunk az Aidában: a nagyszerű bariton, Kálmándy Mihály Amonasro, Etiópia királyának szerepét fogja énekelni, a fiatal basszus, Kiss András pedig Ramfis főpapot kelti majd életre.

Az operák királynőjében fog először a Dóm téri színpadra lépni a Magyar Állami Operaház kiemelkedő mezzoszopránja, Gál Erika Amnerisként, valamint a Szegeden is jól ismert operaénekes, Kálnay Zsófia is, aki a főpapnőt alakítja. Egyiptom királyaként a nemzetközi karriert befutott basszust, Kovács Istvánt üdvözölhetjük a szegedi szabadtérin, a hírnököt pedig a sokoldalú, számos szegedi fellépésén is megszeretett tenor, Szerekován János fogja énekelni.

A látványvilágért Zeke Edit felel: sokoldalú, LED-falat is igénylő díszletet tervezett

A szólisták mellett több száz szereplőt igénylő grandiózus operához, amelyben csak a kórus létszáma meghaladja a 120 főt, Zeke Edit álmodott sokoldalú, LED-falat is igénylő díszletet, melynek letisztult formavilágát Velich Rita művészi jelmezei oldják fel és egészítik ki.

Verdi világhírű operája, az Aida idén jubileumot ünnepel a Dóm téren, ugyanis 1939-ben mutatták be először a fesztiválon. Legutóbb pedig másfél évtizede szerepelt a műsoron.

Nyitóképünket, Ádám Zsuzsanna portréját Szamosi András készítette.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bemutató Dóm tér opera Szegedi Szabadtéri Játékok

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés