Hirdetés
Művház 2019. március 16. 10:04

Nincs megállás a Rendőrséggel: tovább tarol a REÖK-ben Mrożek humora

A hatalmas érdeklődésre tekintettel két újabb estét hirdet meg a REÖK a stúdiószínpadán látható új abszurd komédiából – április 16-án és 23-án is láthatják a szegediek a Rendőrség, avagy a helyzet egyre hülyébb című produkciót.

Hirdetés

Gyorsan elfogytak a jegyek a Rendőrség eddig meghirdetett előadásaira: a Szegedi Szabadtéri Játékok gondozásában lévő REÖK Stúdiószínpadának legújabb produkciója nagy sikert aratott az első estéken.

Akik eddig lemaradtak a különleges humorú darabról,

április 16-ra és 23-ra is válthatnak belépőt

online vagy személyesen a Reök-palotában.

A világhírű lengyel szerző, Mrożek abszurd komédiája nagy sikert aratott az első két, teltházas előadáson is.

A stúdiószínpad különleges terében átérezhette a közönség, mit is jelent a rendező, Herczeg T. Tamás mondata:

„Mrożek humora életünk abszurdja”.

Kancsár József, mint rendőrfőnök, Balog József őrmester-provokátora, Kosztolányi József együttműködésre kész foglya és Farkas Andrea mint őrmester-feleség megannyi komikus, képtelen szituációban tűnik fel, amelyre rendkívül sajátosan reagál mindegyik szereplő. Mégis annyira ismerős az egész, mintha Mrożek nem is 1958-ban írta volna meg.

– Mrożek megmutatja a hatalom módszereinek állandóságát – írta le röviden a rendező a darabot. – A társadalom működését nem az anarchia, hanem az együttműködés biztosítja, de egy rossz rendszer pusztulásához a szabályainak betartása is elég lehet. Fajsúlyos témák ezek az életünkről, abszurd és mulattatóan humoros szembesítéssel.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: előadás REÖK Színház Sławomir Mrożek