Hirdetés
Szegeden 2019. március 14. 12:25

Szegedi civil szervezeteket támogat a Tesco

Képriport
Felelős állattartást népszerűsítő program, segítők önkéntesek képzése és gyerekek nyári táborozása valósul meg abból a pénzből, amelyet a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatán nyert el három szegedi civil szervezet.

Idén ötödik alkalommal hirdette meg a Tesco a jótékony célú helyi szintű kezdeményezéseket támogató pályázatát. Összesen 300 pályázat érkezett, amelyből szakértők választották ki a továbbjutókat. – mondta Szentkirály József áruházvezető. „Úgy gondoljuk, egyre nehezebb a civil szervezetek működése és az áruházlánc szeretné támogatni fontos munkájukat” – tette hozzá.

Országszerte 59 körzetben 166, az áruházak környékén tevékenykedő civil szervezetekre szavazhattak a vásárlók. Szegeden a Tappancs Alapítványra, az Otthon Segítünk Alapítvány Szegedi Szolgálatára és a Csermely Környezetvédelmi Egyesületre voksolhattak.

A legtöbb szavazatot a Tappancs Állatvédő Alapítvány kapta. A szervezet elnöke, Farkas Gabriella elmondta, az elnyert 400 ezer forintot a felelős állattartás népszerűsítésére fordítják majd. Évek óta tartják a kapcsolatot a szegedi iskolákkal és ott fognak programokat, vetélkedőket, rajzversenyeket és terápiáskutya-bemutatókat tartani a pénzből.

Otthon Segítünk Alapítvány Szegedi Szolgálat vezetője Nagy Ida elmondta, szervezetük gyakorlati segítséget nyújt kisgyermekes családoknak, azok otthonában. Jelenleg hét önkéntes dolgozik náluk és az elnyert 200 ezer forintból újabb önkéntesek képzését szeretnék megvalósítani, mivel van igény a munkájukra a városban. Hozzátette, nagyon büszkék az elnyert támogatásra, mivel egy nagyon fiatal szervezet az övék, csupán egy éve léteznek. „Örülünk, hogy a vásárlók ennyire bíznak bennünk és a célkitűzéseinket magukénak érzik”

A Csermely Környezetvédelmi Egyesület harmadik helye 100 ezer forintot ért. A szervezet elnöke Csehó Péter elmondta, az egyesület 2003-ban alakult és a helyi környezeti problémákat próbálja megoldani. Az évek során számos környezeti nevelési programot valósítottak meg. Az elnyert összeget gyerekek nyári táboroztatására fordítják majd.

Szentkirályi József kiemelte, országszerte több mint 2,5 millió szavazatot adtak le a vásárlók. A program április közepén folytatódik, a civil szervezetek a Tesco honlapjáról tudják letölteni a pályázati dokumentációt. 

Az átadón Szécsényi Rózsa önkormányzati képviselő elmondta, a különféle civil szervezetek kiemelt szerepet töltenek be, munkájuk nagyon fontos. „Sajnos a különféle pénzek nem mindig oda kerülnek, ahol szükség van rá. Az országban minden másra van forrás, mint azokra a célokra, amelyeket ezek a szervezetek képviselnek. Éppen ezért minden támogatásra nagy szükségük van” – hangsúlyozat, Szegeden az önkormányzat több forrásból is támogatja a civil szervezetek és segíti munkájukat.

A mostani pályázaton elért eredmény azért is elismerésre méltó, mert a vásárlók döntöttek róla, ők értékelték a három szervezet munkáját. – mondta a képviselő.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: civil szervezet támogatás Tesco Csermely Környezetvédelmi Egyesület Otthon Segítünk Alapítvány Szegedi Szolgálat Tappancs Állatvédő Alapítvány