Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. március 13. 09:43 Forrás: Szegedi Tükör

A 90 éves Balázs Mária elmondta, mi a hosszú élet titka

A 90 éves Gálné Balázs Mária szerint a hosszú életnek több titka is van. Az egyik, hogy mindennek tudni kell örülni, mert a sok örömből lesz a boldogság.

Hirdetés

Gálné Balázs Mária 1929. február 28-án született. Családjával Mindszenten élt, édesapja földműveléssel foglalkozott, édesanyja dada volt. Az elemi és polgári iskolák elvégzése után közgazdaságtant tanult, majd elvégezte a mérlegképes könyvelői tanfolyamot. Balázs Mária életében meghatározó szerepet töltött be a Mindszenti Vegyesipari Szövetkezet, ahol harmincnégy évig dolgozott. Huszonhét évesen kezdett könyvelőként, majd főkönyvelő lett. Húsz év pénzügyi területen végzett munka után a szövetkezet tagsága nagy többséggel választotta elnöknek. Nyugdíjba vonulásáig a szövetkezet elnöke maradt, mert mindig újraválasztották. Balázs Máriát segítőkészsége, embersége miatt a közel ötszáz embert foglalkoztató szövetkezet dolgozói „anyánknak” szólította.

1991-ben Zsombóra, majd 2001-ben Szegedre költözött, hogy közelebb legyen a lányához. Balázs Mária kétszer özvegyült meg, de 73 éves korában ismét kapcsolatot létesített, és kilenc évig élt boldogságban a párjával.

Balázs Mária szerint a hosszú élet titka, hogy mindennek tudni kell örülni, mert a sok örömből lesz a boldogság. Fontos, hogy soha nem kell visszafelé nézni, mert az elmúlt dolgokon már nem tudunk változtatni. A jövőre figyeljünk, csak előre tekintsünk, mert nagyon fontos, hogy mindig legyenek céljaink. A múltból csak a szépre kell emlékezni. Balázs Mária az elsők között végezte el a Magyarországon az azóta már elterjedt agykontrolltanfolyamot. Az ott tanultakat azóta is alkalmazza.

A mindennapjaiban Mária lánya és egy segítőszolgálat segíti, akik naponta látogatják. Balázs Máriának két unokája és két dédunokája van. Családja nagy szeretettel veszi körül.

Az önkormányzattól Farkas Katalin, a humán közszolgáltatási iroda munkatársa köszöntötte az ünnepeltet.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: nyugdíjas Szegedi Tükör szépkorú
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés