Művház 2019. március 13. 08:42

A temesváriak vendégjátékával tovább bővül a Rekamié Fesztivál programja

Első alkalommal rendezik meg a Regionális Kamaraszínházi Fesztivált, a Rekamiét április 8. és 13. között Szegeden, a Kisszínházban. A fesztivál egyes előadásai máris olyan népszerűek, hogy bővíteni kell a programot: az Exit című produkciót kétszer is láthatja majd a közönség.

Hirdetés
Hirdetés

Április második hetében öt határon túli magyar nyelvű színház és a szegedi házigazdák produkcióit láthatják maj d afesztivál látogatói.

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház vendégjátékára, az Exitre szinte pillanatok alatt elkapkodták az összes jegyet, ezért Schilling Árpád rendezése két alkalommal látható lesz a Kisszínházban:

a produkciót április 9-én nemcsak este 7 órától, hanem délután fél 5-től is láthatja majd a szegedi közönség.

A temesváriak vendégjátékában gazdasági bevándorlókat zárnak egy használaton kívüli színházépületbe valahol Nagy-Britanniában. Különböző kelet-európai országokból érkeztek: egyszerre szeretnének kijutni valahonnan, és bejutni valahová. A kintiek azt ígérték, hogy minden elrendeződik, addig nincs más dolguk: várniuk kell. A laboratóriumi helyzet kiválóan alkalmas az önvizsgálatra.

Mit gondolunk a reflexeinkről, a szokásainkról, az örökölt és tanult viselkedési mintáinkról, a bizalmatlanságunkról, az előítéleteinkről, a félelmeinkről és a vágyainkról?

Többek között erről szól a Schilling Árpád rendezte előadás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál Rekamié színház vendégjáték