Hirdetés
Művház 2019. március 12. 22:38

A nagyárvíz fényírójának fotóit a színház előcsarnokában láthatjuk

Képriport
Három tucat fotót hagyott ránk a nagyárvízről. Lauscher Lipót végig fényképezte a Tisza pusztítását, majd később az árvíz áldozata lett, a hideg víztől meghűlt, súlyos betegségbe esett és két évvel a tragédia után meghalt. Most harminc alkotása látható a színház aulájában.
Hirdetés

A nagyárvíz 140. évfordulója alkalmából fotókiállítás nyílt a Rediscover pályázat keretében ma, kedden a Szegedi Nemzeti Színház előcsarnokában. A tárlat különlegessége, hogy Szeged árvízi fotográfusának képeit 1985 óta most először lehet együtt látni.

A Lauscher Lipót – Szeged árvízi fotográfusa című tárlatot Kozma József, az önkormányzat kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottságának elnöke nyitotta meg:

– Szeged különös, sorfordító napja volt 1879. március 12. A tét az volt, hogy a város eltűnik a hullámsírban, vagy megmarad és szebb lesz, mint valaha is volt. Az itt élő emberek az utóbbit választották. Ezek a fotográfiák száznegyven év távlatából is a pusztulás örökségét dokumentálják, és rólunk, szegediekről szólnak – mondta az önkormányzati képviselő.

A szegedi vízvész 140. évfordulója alkalmából nyílt fotókiállítás április közepéig látható.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Árvíz 140 fotó kiállítás Szegedi Nemzeti Színház