Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Rövidesen pályázni lehet a kulturális, ifjúsági, turisztikai és oktatási támogatásokra
Szegeden 2019. március 11. 15:20

Rövidesen pályázni lehet a kulturális, ifjúsági, turisztikai és oktatási támogatásokra

Minden önkormányzati támogatási keretösszeg nőtt, ezért több pénz juthat azoknak az oktatási, turisztikai, kulturális és ifjúsági szervezeteknek, melyek pályáznak az idén. A pályázati kiírások várhatóan márciusban megjelennek.

Hirdetés

A városi közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága hétfői ülésén négy támogatási keret pályázatainak kiírásáról döntött. A 2016 óta meghirdetett oktatási támogatási keret az idén 15 millió forint, amelyet két részletben oszt szét a bizottság. A mostani kiírásban 10 millió forint áll majd a pályázók rendelkezésére, az ősszel pedig újabb ötmilliót osztanak majd szét a sikeresen pályázó szervezetek között. Kizárólag nevelési-oktatási intézmények pályázhatnak erre a keretre, de van még három pénzügyi támogatási forma, melyeket hivatalosan bejegyzett szervezetek számára tesznek elérhetővé.

Ilyen például az ifjúsági keret, mely kiegészítő támogatásként vehető igénybe. Ez azt jelenti, hogy az adott program vagy rendezvény költségeinek maximum az 50 százalékát lehet fedezni az önkormányzati támogatásból. Ez maximum 300 ezer, legkevesebb pedig 50 ezer forint lehet. A keretösszeg itt is 15 millió forint, amit két körben osztanak majd szét a sikeresen pályázó szervezetek között. Az első körben 10 millió forint áll majd rendelkezésre. Egyfordulós lesz viszont az idegenforgalmi támogatási keret elosztása. A keretösszeg ezúttal 8 millió forint, és idegenforgalmi tevékenységet folytató szegedi székhellyel és telephellyel rendelkező jogi személyek, nem önkormányzati szervezetek, egyesületek, alapítványok, gazdasági társaságok adhatnak be pályázatot ilyen célra.

A kulturális támogatási keret összege az idén 13 millió forint. Olyan helyi kulturális értékek létrehozásának, ápolásának vagy közvetítésének támogatására lehet igénybe venni ezt, amelyek Szeged hírnevét növelik, és szélesítik a város művelődési lehetőségeit. Civil kulturális szervezetek, egyesületek, alapítványok, szervezetek jelentkezését várják, melyek más keretből az adott program, kiadvány, kiállítás költségeinek felét biztosítják. A maximális adható összeg félmillió forint, a legkevesebb ötvenezer forint. A támogatási keretek pályázati hirdetései a Szegedi Tükör című lapban és a Szeged Televízió képújságán fognak megjelenni, várhatóan még március hónapban.       

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: idegenforgalom kultúra Kulturális, Oktatási, Idegenforgalmi és Ifjúsági Bizottság oktatás pályázat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés