Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Hét év után kiderül az igazság! A Szeviép pont olyan Fidesz-cég volt, mint a Közgép!
Szegeden 2019. március 9. 10:56

Hét év után kiderül az igazság! A Szeviép pont olyan Fidesz-cég volt, mint a Közgép!

Baranyi Sándor elsőfokon hat évre ítélt Szeviépes pénzégető nyilatkozott egyet a Fidesz megyei lapjának. Szerinte a Szeviép nem volt baloldali cég, nem volt udvari beszállító, nem adott pénzt senkinek a baloldalon, sőt Simicska Lajos korábbi fideszes oligarcha embereit képezte ki.

Hirdetés

Arra ébredni szombat reggel, hogy az ember, akit évek óta látni nem lehetett, mert háziőrizetben volt, és egyébként is kerülte a nyilvánosságot, most beengedte az otthonába a pártsajtót, leült az íróasztala mögé, és az előtte lévő papírról fölolvasta azt, amire megkérték – nézzék meg a képet, a ceruzán lévő cellux az egyik kedvenc részletem –, „érdekes”. Egyértelmű, ez az egész része a Botka László ellen tervezett Fidesz-akciónak, amelyről még a Hírhatár Online írt.

Érdemes lenne azon is elgondolkozni, hogy mi mindent dolgozhat manapság Baranyi Sándor, ha már a haveroknak nem tud milliókat adni, mert hogy emiatt ítélték el első fokon őt is és két cégvezető társát is, ám erről talán majd máskor, koncentráljunk inkább az interjúra!

Éveken át mást se hallottunk a Fidesztől, Lázár János provokátorától, Szabó Bálinttól, csak azt, a Szeviép szocialista cég, udvari beszállító. Ehhez képest kiderül róla, hogy szakiskola volt, Simicska Lajos embereinek a Közgépnél:

„nálunk képeztek embereiket, hogy később referenciákat szerezhessenek az építőiparban”

– mondja Baranyi Sándor.

Itt gyorsan vegyük elő a józan paraszti észt, ami ugye, nem jellemző a jobboldalra:

Ha építőipari vállalkozó vagyok, és – ahogy harsogják rólam – derékig benne vagyok a baloldal hátsójában, akkor miért képezem ki a konkurenciám embereit, ráadásul egy olyan cég munkatársait, amely valójában a Fidesz bankja?

Bűzlik az egész cikk. Az éveken át tartó fideszes hazugságkampány a szemünk láttára vesz 180 fokos fordulatot. Pont az történik, mint amikor Orwell regényében, az 1984-ben a főhősnek, Winstonnak el kell kezdeni átírni a lapokban és mindenhol, hogy Óceánia most nem Eurázsiával, hanem Keletázsiával háborúzik.

Hazugság, ha úgy tetszik, történelemhamisítás az orrunk előtt. Csak azért, mert most épp ez az érdeke a Fidesznek, meg Baranyi Sándornak is. Aki nyilván abban bízik, ha most fölmondja, amit föl kell mondani, akkor másodfokon enyhülhet a rá kiszabott ítélet. Zsarolt ember.

Emlékeztetőül: a Szeviép azért ment csődbe, és az alvállalkozói azért lehetetlenültek el, mert Baranyi Sándor a cég másik két vezetőjével ész nélkül hitelezett, és adott kölcsön mindenkinek. Nem az MSZP-be tolták bele a nagy pénzeket, ahogy ezt maga is elismeri hisz nem voltak baloldahoz köthető cég. Magánszemélyek kaptak sokmilliós tételeket, „majd megadod!” felkiáltással.

Amit Baranyi most úgy mond, csinnadrattával visszatartott 500 millió forint, az valójában jogos kötbér volt – ezt senki nem vitatta, kérdőjelezte meg, egészen eddig a megrendelt interjúig.

Trafóállomás? Nevetséges! Ha villamosvonalat építek, bővítek, az egyik első, amit meg kell tervezni, építeni, az pont egy ilyen transzformátorállomás. Olyan nincs, hogy lerakom a síneket, kihúzom a felsővezetéket, majd észbe kapok, húha, hát honnan lesz itt áram?!

Ne legyenek kétségeink afelől sem, hamarosan a másik két vezető is énekelni kezdhet.

És ezeket az embereket éveken át halálos ellenségként kezelte az állampárt és a rajongói, most meg hirtelen a keblükre ölelik őket.

Összefoglalva: Baranyi Sándor szerint a Szeviép nem volt baloldali cég, nem volt udvari beszállító, nem adott pénzt senkinek a baloldalon, sőt Simicska Lajos korábbi fideszes oligarcha embereit képezte ki.

Eddig is össze-vissza hazudott mindenki a jobboldalon a Szeviéppel kapcsolatban, hozzájuk csatlakozott a vádalkura kacsingató Baranyi Sándor is.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Baranyi Sándor Szeviép Közgép