Hirdetés
Művház 2019. március 9. 10:05

Ma este jön a Rendőrség a Reök-palotába

A világhírű kortárs lengyel drámaíró, Mrożek abszurd komédiájából készült előadást, a Rendőrség, avagy a helyzet egyre hülyébb című produkciót ma este 7 órakor mutatják be a Reök-palota stúdiószínpadán.

Hirdetés

A REÖK korábbi sikerdarabjai – a Tartuffe és az Úrhatnám polgár – jól ismert alkotógárdája, valamint több szereplője is visszatér a világhírű lengyel szerző, Sławomir Mrożek abszurd komédiájában a ma esti premieren.

Sławomir Mrożek kortárs lengyel író Bohumil Hraballal karöltve a „kelet-európai kultuszíró” fogalmát testesíti meg. A kalandos életű Mrożek első, 1958-ban született darabja volt a Rendőrség: avagy a helyzet egyre hülyébb.

Az abszurd komédia egy képzelt rendőrállamban játszódik, amelyik túl jól működik. Olyan tökéletesen, hogy már szinte nem is lehet megkülönböztetni az ellenállókat a támogatóktól.

A Mrożekra annyira jellemző groteszk humor a Rendőrség jeleneteit is áthatja – tisztán érezhető, miért ő a legtöbbet magyarra fordított lengyel szerző, és miért vált alapdarabbá a Rendőrség világszerte.

A rendőrfőnököt Kancsár József, az egykori összeesküvőből hadsegéddé váló foglyot Kosztolányi József alakítja. A provokátort és a feleségét Balog József és Farkas Andrea játssza.

A produkció egyedi díszletét és jelmezeit Bianca Imelda Jeremias tervezte, a zenéjét pedig Szirtes Edina Mókus írta.

A Rendőrség, avagy a helyzet egyre hülyébb című produkció a ma esti premier után holnap, március 10-én, valamint március 15-én és 19-én is látható, szintén 19 órától.

Fotó: Dusha Béla

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!