Hirdetés
Hirdetés
Művház 2019. március 8. 21:40

Van, akinél örök a sárm és örök a hang: Soltész Rezső koncertezett Tápén

Képriport
Nőnap alkalmából lépett föl a Heller Ödön Művelődési Házban. Megtöltötte volna a sportcsarnokot is.

Hirdetés
Hirdetés

Zenei szakújságírók biztos megrónak majd a szakmaiatlan irigykedésért, de hát egyszer nincs mit tenni: Soltész Rezső hetvenhárom évesen is képes arra, hogy egy pillanat alatt zsebre rakjon egy egész művelődési házat. Nem, nemcsak nagymamáknak koncertezett: ott ült a metálhajú fiatalember is, és ugyanúgy vastapsolt és ugyanúgy bemozdult a Vándor Kálmán-szövegekre, mint az idősebb generáció. Soltész remek sztorikat mondott a dalok között, egyáltalán nem az érződött rajta, hogy csak le akar tolni egy könnyű haknit egy kis művelődési házban: pont „úgy szólt”, mint a szólólemezein, pedig a rajongók azt is elnézték volna, ha végig playbackeli a koncertet. És ezek a rajongók nemcsak a Heller Ödön Művelődési Ház nagytermét töltötték volna meg, sokkal nagyobb teremben is összejött volna a telt ház.

Ezek a fiatalok... Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

A fellépése előtt Szabó Sándor, Tápé országgyűlési képviselője köszöntötte a nőket szóban, majd Soltész fellépése után tettben: minden nő egy szál szegfűvel gazdagabban tért haza a művelődési házból. Meg egy príma koncertélménnyel. Az biztos, lennék egy napra Soltész Rezső, még úgy is, hogy hetvenhárom éves vagyok:

  • tudnék basszusgitározni, amit már sosem tanulok meg,
  • tudnék énekelni, amit soha életemben nem tudtam,
  • nem dagadt fazék lennék, hanem sudár, bár előbbiről nyilván tehetek,
  • simán hordanék pöttyös díszzsebkendőt, és menőn néznék ki vele
  • és... tudnám még sorolni.

A koncert, a tápéi pillanatok benne lesznek az ATV Heti napló Sváby Andrással című műsorában is: a riportmagazin ugyanis az énekesről forgat, követi mindenhova, nemcsak Tápéra kísérték el.

gszl

Nézze meg a koncert elejét, és bánkódjon, hogy nem volt ott!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Heller Ödön Művelődési Ház Tápé nőnap Soltész Rezső Szabó Sándor