Hirdetés
Szegeden 2019. március 8. 13:41

Okos megszakítóval söpört be egy seregnyi díjat Zámbó Nándor

A szegedi diák lenyűgözte a zsűrit a pályamunkájával.

Hirdetés
Hirdetés

Hulladékgyűjtő távvezérelt hajó, versmondó robot és elektromos gördeszka is volt a Magyar Elektrotechnikai Egyesület által meghirdetett Működj!-pályázat pályaművei között – ám egyik sem volt annyira menő, és egyiket sem értékelték annyira, mint egy szegedi diák, Zámbó Nándor okos megszakítóját.

Az ország különböző részeiről, számos szakképző intézményből, közel negyven kreatív, műszaki területen tanuló diák ötleteit részesítette elismerésben március 8-i ünnepélyes díjátadóján az egyesület. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával, kiírt tehetségkutató program egyik célja, hogy a középiskolások bemutathassák az elektrotechnika, az elektronika és az informatika területén megvalósított innovatív ötleteiket. A diákok bármely, a műszaki szakmákhoz köthető elképzeléssel nevezhettek a pályázatra, valamint a megvalósított eszközt bemutató kisfilmmel bizonyíthatták valódi rátermettségüket.

A legtöbb díjat Zámbó Nándor, a Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának tizedikes diákja kapta okos megszakító pályamunkájáért.

Nándor ezt írta a pályázatáról:

„Pályázatom keretében egy olyan programozható (mikrovezérlőt tartalmazó) egyfázisú kismegszakító megalkotását tűztem ki célul, amelynek kioldási áramerőssége, karakterisztikája tetszőlegesen beállítható. Az eszközbe vezeték nélküli kommunikáció megvalósítását is tervezem, ezzel lehetőséget teremtve a távoli IP alapú monitorozásra (áramerősség, feszültség, teljesítmény), felügyeletére.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Innovációs és Technológiai Minisztérium Működj!-pályázat okos megszakító villanyszerelés Zámbó Nándor zegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés