Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi az év bölcsődei nevelője: Kis Enikő már gyerekkorában tudta, mi a hivatása
Szegeden 2019. március 8. 09:00 Forrás: Szeged Televízió – Várnai Adrienn

Szegedi az év bölcsődei nevelője: Kis Enikő már gyerekkorában tudta, mi a hivatása

A napokban adták át a Családháló díjakat, ahol 16 kategóriában hirdettek győztest. A kisgyermekgondozók közül a szegedi Tündérkert Óvoda és Mini-Bölcsőde fiatal munkatársa kapta az elismerést. Nemrég kezdte a pályát, de mindig is ebben a szakmában akart dolgozni.

Hirdetés

A 22 éves Kis Enikő már középiskolát is az alapján választott, hogy felnőttként kisgyerekekkel foglalkozhasson. Mindig gyerekekkel volt körülvéve, tizenegy éves korától kistestvéreire is sokat vigyázott.

„Nagyon szerettem gondozni őket, ott lenni a mindennapjaikban. Akkor tudatosult bennem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, mert annyira tisztán és őszintén tudnak szeretni, és annyira jó látni, ahogy hónapról hónapra fejlődnek”

– mondta a Szeged Televíziónak.

A Családháló díjat 2013-ban alapították, olyan embereket, intézményeket részesítenek vele nyilvános elismerésben, akik különösen sokat, vagy kiemelkedőt tettek a családokért, a gyerekekért. Kisgyermeknevelőkre, óvodapedagógusokra, tanítókra, tanárokra, védőnőkre, gyermekorvosokra lehet szavazni. Kis Enikőt a szülők jelölték a díjra. A 27 kisgyermekgondozó közül ő és egy törökszentmiklósi nevelő kapta az elismerést.

Enikő pályakezdő, de nagyon elhivatott (Fotó: Szeged Televízió)

„Ez jelzi, hogy a szülők meg vannak elégedve a munkánkkal, hogy a kollégák tapasztaltak, és bár fiatalok, a lelkesedésük, a kitartásuk, a gyerekekhez való hozzáállásuk, tevékenységük tükrözi, hogy jó úton járunk. Ez minden itt dolgozónak egy olyan elismerés, amiről azt érezheti, hogy a közös munka eredménye”

– mondta a tévének Széllné Fógel Erika, a Tündérkert alapítója.

Enikő tavaly június óta dolgozik itt, előtte fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozott. Neki a gyerekek olyanok, mintha a sajátjai lennének. Ha rossz napja van, mire beér a munkahelyére, minden megváltozik. Itt nem lehet nem mosolyogni. Szerinte a példamutatás és az odafigyelés a legfontosabb, nemcsak a kicsikre, a szülőkre is.

Videónk is van! Ne csak olvassa, nézze is meg a Szeged Televízió rövid riportját!

(Borítókép: Szeged Televízió)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bölcsőde gyerekek bölcsődei nevelő Családháló díj Tündérkert Óvoda és Mini-Bölcsőde Szeged Televízió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés