Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2019. március 7. 22:23 Forrás: MTI

Megszüntették Czeglédy Csaba házi őrizetét

Erről a volt politikus maga számolt be Facebook-oldalán csütörtökön.

Hirdetés

Czeglédy Csaba úgy kezdi posztját, hogy

„Csaba szabad.”

Majd így folytatja:

„A bíróság a mai napon a kiegyensúlyozott és rendezett családi kapcsolataimra, a kötődésemre, az eljárás során eddig tanúsított magatartásomra figyelemmel megszüntette velem szemben a kényszerintézkedést.”

Tavaly decemberben döntött arról a Szegedi Törvényszék, hogy – az első fokon eljáró Szegedi Járásbíróság nyomozási bírójának döntését másodfokon megváltoztatva – megszünteti Czeglédy Csaba letartóztatását és elrendeli bűnügyi felügyeletét. A bíróság akkor Czeglédy Csaba tartózkodási helyéül szombathelyi otthonát jelölte ki, mozgását elektronikus nyomkövetővel felügyelték, lakóhelyét csak bizonyos esetekben – például orvosi kezelésre – hagyhatta el.

Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntettének gyanúja miatt folyik eljárás. Ellene és húsz társa ellen február elején emeltek vádat.

A vád szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, ami munkaerő-közvetítéssel foglalkozott. A gyanú szerint a bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Czeglédy Csabát 2017 júniusában vették őrizetbe a pénzügyőrök, ezt követően került előzetes letartóztatásba. A politikus tavaly március 1-jén, miután független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vették, és így mentelmi jog illette meg, elhagyhatta a börtönt. Másfél nap múlva, mentelmi jogának felfüggesztését követően egy másik bűncselekmény – gazdasági csalás – gyanúja miatt újra őrizetbe vették. 

Az ügy akkor, nem sokkal az országgyűlési választások előtt, nagy port kavart, Szegeden több tiltakozó akciót is szerveztek, egyesek szerint Czeglédy bűne pusztán annyi volt, hogy túl sokat tud a hatalomról. Valaki ennek kapcsán még a Csongrád Megyei Főügyészség épületét is megdobálta. Még többet Czeglédy kálváriájáról itt olvashat.

Czeglédy Csaba az Éljen Szombathely!, az MSZP, a DK és az Együtt közös jelöltjeként szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma – miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. Ügyvédként korábban az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Czeglédy szabadulásáról közzétett Facebook-posztja:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adócsalás Czeglédy Csaba DK Együtt háziőrizet költségvetési csalás MSZP szabadulás Szegedi Törvényszék Szombathely ügyvéd
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés