Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2019. március 7. 19:34

Négy városrész találkozásánál nyílt új közösségi tér Szegeden

Képriport
Hivatalosan Fodorkerthez tartozik a József Attila sugárút 132. szám alatt nyílt Információs Pont, de Makkosház, Tarján és Északváros is a közvetlen szomszédságban található, ezért mind a négy „kerület” lakói használhatják majd az új közösségi teret.

Hirdetés

A 2018-ban elkezdődött, a Helyi identitás és kohézió erősítése Szegeden című pályázat egyik nyertese lett Tarján városrész. A projekt célja a helyi közösségek fejlesztése, elsősorban a településrészek közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése, továbbá a közösségi szerepvállalás erősítése. Az ünnepélyes megnyitón Tóth Károly, északvárosi egyéni önkormányzati képviselője is azt hangsúlyozta, egyesületek, közösségi klubok, baráti társaságok egyaránt használhatják majd a tízemeletes épület aljában kialakított, több szobával rendelkező közösségi teret.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Szabó Luca galériáját!

Az itt lakó emberek nem csupán szórakozni, kikapcsolódni járnak majd ide, de részt vesznek a problémák feltárásában, megoldásában. A megnyitót követően például bűnmegelőzési előadást hallgathatott meg egy helyiekből álló közösség. Fontos a lokális identitás markánsabbá tétele, a paneles körzetek lakói közötti kapcsolat javítása, elmélyítése – emelte ki köszöntőjében Szabó Sándor, az érintett városrészek parlamenti képviselője. Ennek érdekében a pályázati forrásból különböző közösségfejlesztő programokat valósítanak majd meg, de helyet kaphatnak itt olyan csoportok is, amelyek eddig nem rendelkeztek állandó központtal.

A József Attila sugárút 132. szám alatt található Információs Pontban klubfoglalkozásokat is tarthatnak az érdeklődők, mindezt térítésmentesen. Ide költöznek például a Makkosházi Közösségi Kertet gondozó kertbarátok, mondta Kozma József makkosházi önkormányzati képviselő. A kertbarátok vezetője, Kinyó Pál örül az információs központnak, hiszen régóta várnak arra, hogy legyen egy hely, ahol rendszeresen találkozhatnak. Mészáros Tamás tarjáni és Szénási Róbert fodorkerti képviselőknél már nyugdíjas egyesületek és baráti társaságok is bejelentkeztek.

Továbbra is várják a civil szervezetek, klubok, nyugdíjas csoportok jelentkezését a közeli városrészek területéről. Az említett programok segítségével – az ismeretszerzésen és a tartalmasan eltöltött szabadidőn kívül – minőségi javulás érhető el a személyközi kapcsolatokban, illetve a résztvevők megértik, milyen könnyen oldhatnak meg helyi problémákat az összefogás segítségével.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Északi városrész Fodorkert Makkosház Tarján közbiztonság rendőrség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés